Actualitat

Sierra: “No volen que els desmuntin la immersió lingüística perquè és la pedra angular del seu nacionalisme excloent”

by cscatalunya — 11 desembre 2019 @ 19:38
Comparte

La diputada de Cs assegura que “no es tracta de parlar una llengua” sinó “que al acabar l'escolarització els alumnes tinguin un nivell culte de català i espanyol”

Parlament de Catalunya, dimecres 11 de desembre de 2019. “No volen que els desmuntin la immersió lingüística perquè és la pedra angular del seu nacionalisme excloent” ha assegurat la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, en la seva defensa de la Proposició de Llei de garantia de l’ensenyament efectivament trilingüe que ha estat rebutjada en sessió plenària pels partits separatistes i el PSC. Sierra considera que “és un sistema injust que perjudica tant els alumnes catalanoparlants com als castellanoparlants” perquè “no hi ha cap altra democràcia en el que no sigui vehicular la llengua oficial del país que, a més és la llengua materna de la majoria dels catalans”.

La diputada de Cs ha assegurat que “no es tracta de parlar una llengua” sinó “que al acabar l’escolarització els alumnes tinguin un nivell culte de català i espanyol”. També ha criticat “les fal·làcies dels defensors d’aquest sistema” en dir que quan els alumnes finalitzen la seva escolarització parlen els dos idiomes. “No és que surtin de l’institut parlant els dos idiomes, és que en la majoria dels casos ja entren parlant aquests dos idiomes” ha dit.

Sierra ha retret que s’afirmi “que hi ha un consens majoritari, que és l’únic sistema que garanteix la cohesió social i que, a més, és un model d’èxit” quan “les tres afirmacions són falses”, però “qualsevol que s’atreveixi a qüestionar-les s’arrisca a patir desqualificacions” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD