Actualitat

Soler al Govern: “Han aconseguit un vergonyós lideratge, que les llistes d’espera a Catalunya siguin les més llargues d’Espanya”

by cscatalunya — 11 desembre 2019 @ 10:33
Comparte

El diputat taronja demana que el Síndic no blanquegi els mals resultats del Govern, que no aconsegueix reduir el nombre de pacients que esperen a operar-se quirúrgicament

Parlament de Catalunya, 11 de novembre de 2019. “Han aconseguit un vergonyós lideratge, que les llistes d’espera a Catalunya siguin les més llargues de tot Espanya. 168.000 pacients catalans estan desesperats esperant una intervenció quirúrgica“. Així s’ha dirigit a la consellera de Salut, Alba Vergés, el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Jorge Soler, durant la sessió de control a Govern. Soler ha insistit que “les llistes d’espera, amb l’actual Govern, segueixen empitjorant” i ha afegit que “la ciutadania espera una explicació, els pacients estan preocupats perquè les llistes són alarmants“.

El diputat taronja ha desglossat algunes de les dades que fan de Catalunya “líder en el temps d’espera” explicant que “la mitjana és de 146 dies, amb una taxa de 23 pacients -en llista d’espera- per cada 1.000 habitants” i que “a Lleida, per exemple, la llista d’espera ha augmentat un 17%“. “Actualment hi ha 7.586 persones esperant a ser operades, mil més que fa un any“, ha sentenciat.

El diputat ha aprofitat la sessió de control a Govern per demanar “que el reprovat ‘Síndic de El procés’, Rafael Ribó, no blanquegi els mals resultats de Govern“. Ha recordat que el Defensor de el Poble català, “que va viatjar a Berlín gràcies a el 3%, ha tornat a ‘l’Espanya ens roba’, atribuint la llista d’espera als pacients de la resta d’Espanya que són operats aquí a Catalunya“.

Finalment, Soler ha recordat que “Cs va portar a Parlament, durant la present legislatura, una proposta de llei urgent i integral per a la millora de les llistes d’espera” i que els partits separatistes no van deixar que es debatés. “Volíem obrir la porta a professionals, sindicats o associacions perquè vinguessin a participar d’una llei transversal per millorar un problema que no és únicament de pressupost“, ha explicat Soler, però ha afegit que els grups independentistes “van tancar la porta a aquesta llei votant en contra“. El diputat ha finalitzat dient que “en lloc de treballar per millorar les llistes d’espera, les empitjoren i donen la culpa a tothom“.

Volver a ACTUALIDAD