Actualitat

Fernández-Jordán: “Respectin i facin respectar les llibertats de tots els catalans per dignitat”

by cscatalunya — 12 desembre 2019 @ 17:16
Comparte

La diputada de Cs ha agraït la tasca dels antidisturbis de totes les Forces i Cossos de Seguretat

Parlament de Catalunya, dijous 12 de desembre de 2019. “Respectin i facin respectar les llibertats de tots els catalans per dignitat”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Munia Fernández-Jordán, en defensar la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la gestió de l’ordre públic, una “moció sobre drets i llibertats” que ha estat rebutjada pel ple del Parlament. “Un no pot emparar-se en la defensa d’uns drets per vulnerar els drets de la resta” ha afegit.

La diputada de Cs ha agraït la tasca de les unitats antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guardia Civil que fan el seu treball en la gestió de l’ordre públic i ha recordat que el Govern “ha arribat fins aquí després de vulnerar els drets fonamentals sis vegades des del 2016” tal com ha dit el Tribunal Constitucional (TC). La moció de la formació taronja defensa, entre altres punts, que “els talls de carretera, autovies i autopistes, així com de les infraestructures ferroviàries, els intents de tancament de fronteres i els actes de bloqueig de les vies de comunicació” que s’han produït per “grups afins al separatisme” no són un “exercici adequat i legítim del dret de reunió i manifestació”.

Segons Fernández-Jordán, Catalunya està en una “situació límit” perquè “té més dret la gent que construeix una barricada de foc en una autovia, que el camioner que pretén portar la seva mercaderia de fruita i verdura a Suïssa o a França” i, fins i tot, “tenen més drets els diputats que van col·lapsar l’aeroport, que els passatgers que volien tornar en un vol a casa seva”. “Els que tallen carreteres o assalten aeroports no estan exercint el seu dret de reunió, estan retallant la llibertat dels altres” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD