Actualitat

Roldán: “Estic orgullosa d’haver nascut en un dels millors països per ser dona”

by cscatalunya — 17 desembre 2019 @ 18:50
Comparte

La líder de Cs, en el ple monogràfic sobre els drets de les dones, demana "treballar incansablement perquè mai més una dona tingui menys oportunitats pel fet de ser-ho"

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de desembre de 2019. “Estic orgullosa d’haver nascut en un dels millors països per ser dona“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, durant la celebració del ple específic al Parlament sobre el reconeixement i garantiment dels drets de les dones. Roldán ha afirmat que “les dones hem de superar una carrera d’obstacles que els homes no tenen” i demana “no caure en el conformisme perquè encara queda molt per fer” per aconseguir la igualtat real entre homes i dones.

La líder taronja ha assenyalat que “la igualtat no s’aconsegueix creant confrontació entre ciutadans sinó amb polítiques públiques que ajudin a la igualtat” i ha denunciat les desigualtats que pateixen les dones en àmbits com el mercat laboral, l’educació o l’esport. “No volem que cap dona hagi de triar entre conciliar o tenir una carrera laboral“, ha explicat i ha afegit que “les dones pateixen més atur, més precarietat i hi ha una sagnant bretxa salarial de gènere“.

Roldán ha demanat “treballar incansablement perquè mai més una dona tingui menys oportunitats pel fet de ser-ho” i ha demanat que es visualitzin “més referents femenins perquè no podem dir a les nostres nenes que no poden ser tot allò que vulguin ser“. “Cal trencar els estereotips en els més joves“, ha apuntat i ha afirmat que “no ens podem quedar de braços plegats davant la barbaritat que cada vegada hi hagi víctimes i agressors de violència masclista més joves“.

En aquest sentit, la diputada de Cs ha recordat a les 9 dones assassinades per violència masclista el 2019 a Cataluña i ha demanat aplicar el “vital” pacte d’estat contra la violència masclista a Catalunya per evitar que no hi hagi més dones assassinades. Finalment, ha apuntat que “el feminisme és una causa de tots i cal posar al centre de l’agenda política tot allò que ens uneix“. “La igualtat no es pot centrar en canviar paraules, sinó en canviar polítiques per apropar-nos a la igualtat real“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD