Actualitat

Roldán: “Sánchez compra tots els mantres del separatisme en lloc de demanar-li a Torra que acabi amb el ‘procés'”

by cscatalunya — 17 desembre 2019 @ 18:47
Comparte

La líder de Cs critica que el Síndic de Greuges "es dediqui a tapar les vergonyes dels separatistes" i anuncia que iniciaran el tràmit per cessar-lo del seu càrrec

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de desembre de 2019. “Sánchez ha comprat tots els mantres el separatisme en lloc de demanar-li a Torra que acabi amb el ‘Procés’“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, sobre la trucada que han mantingut el president de govern en funcions, Pedro Sánchez, i el president Quim Torra. Roldán ha lamentat que Sánchez hagi cedit davant Torra i ara parli de ‘conflicte polític’ i ha afirmat que “hauria d’haver aprofitat la trucada per demanar-li a Torra que condemni la violència i que no defensi acusats per terrorisme“. “Hi ha molts socialistes que no entenen l’actitud de Sánchez“, ha apuntat.

La líder taronja ha assenyalat que “costa creure que Sánchez prefereixi caure en xantatges abans que donar suport a la ‘via Arrimadas’ de 221 escons constitucionalistes” que inclou “un pacte educatiu, una reforma electoral, que no s’apugin els impostos i que les grans qüestions nacionals no depenguin dels nacionalistes“. “Ara Sánchez està encantat de governar amb nacionalistes i populistes quan abans deia que no podria dormir“, ha sentenciat Roldán i ha advertit que “podem estar davant l’avantsala d’un pacte a la Generalitat” amb un nou tripartit entre ERC, PSC i els Comuns.

D’altra banda, Roldán ha criticat que el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, “es dediqui a tapar les vergonyes dels separatistes” i ha lamentat que, després d’haver-se celebrat la reunió de la Taula de Parlament, els grups separatistes i els comuns hagin evitat que Ribó comparegui al ple per donar explicacions sobre les seves declaracions on va afirmar que la culpa de les llistes d’espera a Catalunya era de la resta d’espanyols que venien a operar-se a Catalunya. Roldán ha anunciat que es posarà en contacte amb PSC i PP per iniciar el tràmit per cessar-lo del seu càrrec com estableix l’article 14 de la Llei del Síndic perquè “no defensa els interessos de tots els catalans i utilitza el seu càrrec per fer declaracions condemnables” .

Ha afegit que “és una vergonya que el Síndic estigui cobrant un dineral mentre es dedica a tapar les vergonyes dels separatistes” i ha recordat que el seu mandat està caducat malgrat que “independentistes i comuns intentin sortir al rescat del ‘Síndic del procés’“. “Un senyor que és sospitós de viatjar a la final de la Champions amb els diners de la trama corrupta de el 3% no pot seguir ocupant el seu càrrec“, ha sentenciat Roldán.

Volver a ACTUALIDAD