Actualitat

De la Calle: “Els gossos de protecció per a víctimes de violència masclista han demostrat la seva eficàcia apoderant a les dones afectades”

by cscatalunya — 18 desembre 2019 @ 18:16
Comparte

La diputada lamenta que es rebutgi la proposta de llei de Cs de reconeixement de gossos de protecció per a víctimes de violència masclista i afirma que "Catalunya ha passat de liderar els avenços socials a estar a la cua"

Parlament de Catalunya, dimecres 18 de desembre de 2019. “Els gossos de protecció i terapèutics per a víctimes de violència masclista han demostrat la seva eficàcia apoderant a les dones afectades“. Així ho ha explicat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Noemí de la Calle, en el debat sobre la proposició de llei de reconeixement del dret d’acompanyament de gossos de protecció i terapèutics en les víctimes de violència masclista. La iniciativa busca reconèixer als gossos escorta i terapèutics de dones víctimes de violència masclista equiparant als gossos guia de persones amb discapacitat perquè puguin accedir amb ells a diferents llocs públics com botigues, institucions o jutjats i no resultin un impediment en el seu dia a dia.

De la Calle ha afirmat que “tota mesura que aporti benefici i freni una situació de risc per a la dona ha de ser incorporada a la normativa vigent” i ha explicat que l’acompanyament d’aquests gossos en víctimes de violència masclista “apodera a les supervivents, els fa disminuir la por i l’ansietat, se senten més protegides i fa que estiguin acompanyades a nivell emocional“. La diputada taronja ha lamentat que la resta de partits hagi rebutjat la proposta de llei presentada per Cs i ha afirmat que “Catalunya ha passat de liderar els avenços socials a estar a la cua“.

No podem mirar cap a un altre costat“, ha afegit De la Calle, i ha recordat que la mesura ja s’ha implantat amb èxit en múltiples localitats i altres comunitats autònomes amb bons resultats. Davant el vot negatiu de la resta de grups, ha apuntat que “s’han posicionat fins i tot pitjor que VOX” perquè quan a Andalusia es va votar aquesta mesura “tots els grups van votar a favor a excepció de VOX que es va abstenir“. “Tots aquells que s’omplen la boca amb que cal protegir a les supervivents ara tanquen els ulls davant l’evidència“, ha sentenciat. Finalment, la diputada ha anunciat que “a petició d’usuaris i entitats que treballen amb aquests gossos ensinistrats, tornarem a presentar una nova llei que permeti avançar en la implementació d’aquesta mesura tan necessària per a les supervivents“.

Volver a ACTUALIDAD