Actualitat

De la Calle: “Menys discursos i més recursos per a les polítiques d’igualtat”

by cscatalunya — 19 desembre 2019 @ 22:04
Comparte

La diputada taronja demana "no aixecar fronteres en la immensa pluralitat del feminisme" i afirma que "cal deixar a les futures generacions un món més lliure"

Parlament de Catalunya, dijous 19 de desembre de 2019. “Menys discursos i més recursos per a les polítiques d’igualtat“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, en el debat sobre el reconeixement i garantia dels drets de les dones al Parlament. De la Calle ha explicat que Catalunya és l’única comunitat autònoma que no compta amb Unitats de Valoració Integral Forense per a casos de violència masclista, eina que ha considerat “fonamental per combatre aquesta xacra” i li ha demanat a la Generalitat que, “d’una vegada per totes“, les impulsi.

La diputada ha afirmat que “encara que els diferents grups polítics tenen diferències, aquest és un ple per anar tots junts sense eslògans propis” i ha demanat “mirar-nos menys el melic i posar les polítiques al centre“. Ha demanat que la Generalitat “torni a finançar l’educació de 0 a 3 anys i que es redueixin les llistes d’espera en dependència” i ha alertat de la major prevalença de pobresa a les dones, “amb una taxa de pobresa femenina que cada any augmenta a Catalunya“. “En ple segle XXI les dones hem de passar per l’angoixa de triar entre la maternitat o la carrera professional“, ha afirmat i ha explicat que “si per un casual triem la nostra cursa, ens veiem sotmeses a una pressió constant per no complir amb el nostre paper reproductiu”.

De la Calle ha demanat “no aixecar fronteres en la immensa pluralitat del feminisme” i ha afirmat que “cal deixar a les futures generacions un món més just, més lliure i ple d’oportunitats“. “Les nenes necessiten tenir més referents femenins perquè mai tinguin dubtes que poden arribar on es proposin“, ha apuntat i ha afegit que “es tracta d’assegurar la igualtat en tots els àmbits de la vida, com el treball, el món acadèmic, els mitjans de comunicació, el món rural, etc.“.

Les propostes presentades per Cs demanen més prevenció contra la violència masclista, que s’ajudi a la reinserció de les víctimes, més coordinació entre administracions i més recursos econòmics. De la Calle també ha explicat que s’ha inclòs la proposta de crear plans d’inserció laboral per a col·lectius específics com les dones amb discapacitat o les transgènere.

Volver a ACTUALIDAD