Actualitat

Roldán: “Torra ja estava inhabilitat políticament, però ara també judicialment per desobediència”

by cscatalunya — 19 desembre 2019 @ 22:02
Comparte

La líder taronja demana que el president "marxi per respecte als catalans, convoqui eleccions, i deixi pas a aquells que tenim un projecte per a Catalunya"

Parlament de Catalunya, dijous 19 de desembre de 2019. “Torra ja estava inhabilitat políticament, però ara també judicialment per desobediència“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, després de publicar-se la sentència de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobeir els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC). Roldán ha explicat que “Torra no va fer cas a les advertències de Cs” i ara “és inhabilitat per desobeir les lleis i haver desprestigiat a les institucions catalanes convertint-les en l’aparador del separatisme“.

La líder taronja ha demanat al president que “marxi per respecte als catalans, convoqui eleccions, i deixi pas a aquells que tenim un projecte per a Catalunya” i ha lamentat que, al seu moment, el president en funcions, Pedro Sánchez, “no fes res quan tenia l’obligació de vetllar i protegir els drets de tots els catalans“. Roldán ha recordat que “Cs va posar els fets en coneixement de la Fiscalia demostrant, un cop més, que Cs és la veu dels constitucionalistes i vetlla pels drets de tots els catalans” i ha afegit que “Torra es creia que Catalunya era seva, però ara ha arribat a la fi de l’estacada“.

Roldán també ha explicat que “no és comprensible que Sánchez prefereixi cedir als xantatges dels nacionalistes” per a la investidura perquè “amb persones que han desobeït o que estan condemnades per sedició no hi ha res a negociar“. “No entenem com Sánchez no tria la ‘via Arrimadas’ per donar moderació a el govern“, ha sentenciat i ha tornat a apel·lar “a la seva responsabilitat per rectificar“.

Finalment, sobre la sentència de Tribunal Superior de Justícia Europea (TJUE) sobre la immunitat parlamentària d’Oriol Junqueras, la senadora taronja ha apuntat que “per molt que els nacionalistes repeteixin una vegada mentida no esdevé realitat” i ha explicat que el TJUE “només ha parlat en relació a la condició de Junqueras com a eurodiputat, sense tenir res a veure amb la condemna de Tribunal Suprem per sedició“.

Volver a ACTUALIDAD