Actualitat

Sierra: “Els mitjans públics no haurien de contractar col·laboradors que fan ostentació de la seva xenofòbia i hispanofòbia”

by cscatalunya — 20 desembre 2019 @ 11:41
Comparte

El diputat Martín Blanco denuncia la “pedagogia de l’odi” que es fa a TV3 “insultant als espanyols i als catalans constitucionalistes”

Parlament de Catalunya, divendres 20 de desembre del 2019. “El mínim que podem demanar als mitjans públics és que no contractin col·laboradors que  fan ostentació de la seva xenofòbia i hispanofòbia”. Això és el que ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al director de TV3,  Vicent Sanchis,  en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que s’ha celebrat avui al Parlament. Sierra, es referia  amb aquestes paraules al presentador del programa de TV3  ‘Està passant’, Toni Soler, que va fer un tuit subscrivint les paraules xenòfobes i hispanofòbiques del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sobre les llistes d’espera de la sanitat catalana.

Així mateix la diputada de Cs també ha retret a Sanchis que la televisió pública pagui el sou a persones que fan gala del seu comportament vandàlic o que es manifesten en contra del pacifisme com es el cas de la ‘influencer’ Juliana Canet. I ha lamentat que sembla ser que “la hispanofòbia sigui requisit sine qua non i cremar contenidors dóna punts”.

Per la seva banda, el diputat taronja, Nacho Martín Blanco, li ha retret al director de Televisió de Catalunya la banalització de la violència per part de TV3 al permetre comentaris com el de l’expresident d’ERC, Josep Puigcercós, en un programa assegurant que Espanya aguanta un, dos, tres o cent morts. Ells no tenen complexos’ “sense que la presentadora no digui res”. Per Martín Blanco, és “ofensiu i inacceptable en una televisió que paguem entre tots”“Es fa pedagogia de l’odi insultant als espanyols i als catalans constitucionalistes” ha dit. També ha lamentat el “titular infame” sobre uns premis del govern andalús que premien a les famílies nombroses “com feia Franco” perquè és un exemple més del “discurs nacionalista supremacista i excloent” dels mitjans públics catalans.

Volver a ACTUALIDAD