Actualitat

Roldán: “Demanem a Torra que, per dignitat i respecte a tots els catalans, marxi”

by cscatalunya — 21 desembre 2019 @ 14:24
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia que el partit taronja demanarà a la Junta Electoral que executi la inhabilitació de Torra immediatament

Barberà del Vallès, dissabte 21 de desembre de 2019. “Demanem a Torra que, per dignitat i respecte a tots els catalans, marxi”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi condemnat al president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació per desobediència, després d’una denúncia presentada pel partit taronja davant la Junta Electoral i la Fiscalia per no retirar simbologia partidista de la façana de la Generalitat en període electoral. Roldán ha fet aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació en la seva visita a una carpa de Joves de Cs per a la recollida d’aliments i joguines destinades a la Creu Roja.

La líder de Cs a Catalunya també ha anunciat que el seu partit demanarà a la Junta Electoral que executi la inhabilitació de Torra immediatament. Roldán ha recordat que Torra “està inhabilitat des del minut u” perquè “ell mateix va dir que no havia vingut a administrar una comunitat autònoma” i “s’ha dedicat a dividir i confrontar més als catalans”. “Ara també està inhabilitat judicialment per desobediència” ha dit.

Roldán considera “incomprensible” que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, prefereixi “el xantatge de JxCat i ERC, en comptes d’apostar per la via Arrimadas, la via dels 221 escons” que donaria a Espanya “un govern de centre i moderat”. Li ha demanat a Sánchez “que tanqui la porta a nacionalistes i populistes, i obri la porta a constitucionalistes” i, sobretot, “que no deixi el govern en mans de partits que acumulen sentències per malversació, sedició i desobediència”. Per a la líder taronja, “si hi hagués unes terceres eleccions, l’únic culpable seria Sánchez”.

Volver a ACTUALIDAD