Actualitat

Roldán: “Torra ja no és president, l’estat de dret ha parlat per molt que no ho vulguin acceptar”

by cscatalunya — 4 gener 2020 @ 13:45
Comparte

La líder taronja demana a Torrent "que no torni a posar al Parlament al marge de la legalitat" i que tingui cura "dels drets de tots els catalans"

Parlament de Catalunya, dissabte 4 de gener de 2020. “Torra ja no és president, l’estat de dret ha parlat per molt que no ho vulguin acceptar“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, davant la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que demana retirar la condició de diputat a el president Quim Torra, element bàsic per poder ser president de la Generalitat. Roldán ha afirmat que Torra “s’ha dedicat a ovacionar als violents, dividir els catalans i a omplir els edificis públics com si fossin el tauler d’anuncis del separatisme” i ha apuntat que el càrrec de president “li ha vingut gran i mai l’hauria d’haver ostentat“.

La líder de Cs ha assenyalat “que ningú està per sobre de la llei” i ha afirmat que “no pot ser que un càrrec públic no doni exemple i que delinqueix contra l’administració pública“. “Torra va desafiar l’estat de dret i això té conseqüències“, ha apuntat i ha explicat que això es tradueix en “18 mesos d’inhabilitació i la seva pèrdua de la condició de diputat i de president“.

Roldán, davant la convocatòria de ple extraordinari a petició de Torra per aquesta tarda, ha demanat al president de Parlament, Roger Torrent, “que no torni a posar al Parlament a el marge de la legalitat” i que tingui cura “dels drets de tots els catalans“. “Aquesta situació ens recorda als plens del 6 i 7 de setembre de 2017“, ha comentat i ha demanat a Torrent “que convoqui la diputació permanent, que és l’òrgan competent en la situació actual, per decidir si cal celebrar aquest ple que mai s’hauria d’haver convocat“.

Finalment, la senadora ha recordat que el candidat a president, Pedro Sánchez, “vol governar quatre anys amb els que s’han dedicat a atacar l’estat de dret, posar en tela de judici la JEC i els que amenacen de no complir les resolucions judicials“. Ha demanat que “algú de l’PSOE aixequi la mà davant aquesta barbaritat” i ha apuntat que “no es pot governar contra aquells que van contra Espanya“.

Volver a ACTUALIDAD