Actualitat

Martín Blanco: “La crema d’una bandera és un exemple d’apel·lació a l’odi que hauria de ser condemnada pel Parlament”

by cscatalunya — 17 gener 2020 @ 12:01
Comparte

El diputat de Cs denuncia “els episodis de violència recurrents” per part de “grups radicals separatistes” que pretenen imposar per la força les seves tesis polítiques

Parlament de Catalunya, dimecres 15 de gener de 2019. “La crema d’una bandera és un exemple d’apel·lació a l’odi que hauria de ser condemnada pel Parlament”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de la Proposta de Resolució de condemna dels actes violents produïts l’11 de setembre de 2019 quan es va cremar una bandera d’Espanya, va haver un intent d’assalt al Parlament de Catalunya i es van produir insults i agressions a periodistes. La iniciativa que ha estat rebutjada a la Comissió d’Assumptes Institucionals instava a condemnar aquest tipus d’“atacs vandàlics” i declarar “que cap objectiu polític pot realitzar-se a través de la violència”.

Martín Blanco ha denunciat “els episodis de violència recurrents” i cada vegada “més greus” per part de “grups radicals separatistes” que pretenen imposar les seves tesis polítiques “per la força, amb violència i sense respectar els drets fonamentals i llibertats públiques més elementals en un estat democràtic”. I ha recordat que aquests grups són convocats i encoratjats per les més altes instàncies del govern de la Generalitat, en referència al ‘apreteu, apreteu’ del president Quim Torra.

El diputat taronja també ha lamentat la crema de la bandera d’Espanya, “un símbol constitucional que representa al conjunt d’espanyols” i ha afegit que condemna “amb igual contundència la crema d’una bandera espanyola com la crema d’una ‘senyera’ catalana”. Finalment, Martín Blanco ha apel·lat al “respecte als símbols que ens representen a tots” i ha instat al Govern a no ser connivents amb aquests “grups radicals separatistes”.

Volver a ACTUALIDAD