Actualitat

Carrizosa: “El PSC ha pactat amb ERC els pressupostos de Parlament trencant el consens entre els grups”

by cscatalunya — 21 gener 2020 @ 14:50
Comparte

El president del grup de Cs afirma que, si demà en el ple l'expresident Torra "usurpa el càrrec de diputat, estarà cometent una il·legalitat"

Parlament de Catalunya, dimarts 21 de gener de 2020. “El PSC ha pactat amb ERC els pressupostos de Parlament trencant el consens entre els grups“. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al atendre els mitjans de comunicació. Carrizosa ha assenyalat que “mentre que l’aprovació dels pressupostos de Parlament sempre han estat un tràmit del dia a dia“, el PSC “va pactar amb ERC un augment de sou dels diputats i xiringuitos pel president de Parlament, Roger Torrent, fora del consens que hi havia entre la resta de grups“.

El president de el grup taronja ha remarcat que, a causa del trencament del consens propiciada per aquestes formacions, Cs “no donarà suport a l’actual proposta ni cap que no elimini l’augment de sou dels diputats i les partides promocionals de Torrent“. “No donarem suport a uns pressupostos pasterejats“, ha afegit i ha apuntat que la unió entre socialistes i separatistes “és l’avantsala d’un futur tripartit“.

Carrizosa també ha afirmat que, si demà al ple l’expresident Quim Torra “usurpa el càrrec de diputat, estarà cometent una il·legalitat” i ha advertit que estaran pendents “que Torrent acati el que diu la Junta Electoral Central (JEC) perquè, si no, estarà cometent un possible delicte de desobediència“. Ha ironitzat afegint que “al Parlament passen coses estranyes com que no s’acati a l’òrgan que decideix qui és diputat i qui no” i ha anunciat que “si Torra s’asseu al seu escó, actuarem seguint el que diu la JEC“. Finalment, ha remarcat que “Cs sempre serà exigent amb que no es vulnerin els drets al Parlament” i ha recordat la formació taronja sempre “acata les resolucions judicials” i espera “que la resta de partits facin el mateix“.

Volver a ACTUALIDAD