Actualitat

Roldán: “Cada dia que Torra passa atrinxerat al seu escó és un dia més que va en contra de les resolucions judicials”

by cscatalunya — 24 gener 2020 @ 22:47
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana un acord de consens entre l'oposició per destituir el Síndic de Greuges després d'haver estat acusat de suborns i lamenta que Torrent "l’hagi protegit"

L’Ampolla (Tarragona), divendres 24 de gener de 2020. “Cada dia que Torra passa atrinxerat al seu escó és un dia més que va en contra de les resolucions judicials“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) i senadora, Lorena Roldán, en atendre els mitjans de comunicació després de la seva visita a diferents zones de Tarragona i del Delta de l’Ebre afectades pel temporal Glòria. Roldán ha afirmat que, seguint la resolució de Tribunal Suprem (TS), Quim Torra “ja no pot representar a tots els catalans” perquè “ni és diputat ni president de la Generalitat” i ha anunciat que Cs ha registrat una petició al Parlament perquè el president de la cambra, Roger Torrent, “li retiri el seu escó com més aviat millor“.

La líder taronja ha demanat a Torra “que compleixi amb les resolucions judicials perquè sinó podria cometre un delicte de desobediència” i ha recordat que va ser Cs qui va denunciar a la Junta Electoral Central i a la Fiscalia l’incompliment de la llei electoral per part de Torra “a l’usar les institucions de tots els catalans com a tauler d’anuncis del separatisme“. Li ha demanat que “deixi d’avergonyir als catalans i marxi a casa seva” perquè “no podem tenir a un expresident atrinxerat a un càrrec que sempre li va venir gran i mai va voler exercir“. “Que el president de govern, Pedro Sánchez, es llegeixi la resolució de TS i cancel·li la cita que té amb Torra“, ha sentenciat.

Roldán també ha comentat l’acusació de suborn que ha fet la fiscalia anticorrupció al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, explicant que s’ha posat en contacte amb la resta de les forces de l’oposició a Catalunya per iniciar el mecanisme de destitució de Síndic i que, a més, la formació taronja ha demanat la seva compareixença al Parlament perquè doni explicacions sobre la seva presumpta relació amb un empresari relacionat amb el cas ‘3%’. “Vam ser els únics que vam denunciar aquest possible delicte per part de Ribó”, ha recordat la diputada i ha assenyalat que el van denunciar “davant l’oficina antifrau, però Torrent va impedir que es dugués a terme la investigació“.

La portaveu ha considerat “gravíssim que la persona encarregada de defensar els drets dels catalans es dediqui a defensar només a Torra i al ‘procés’” i que a més ara “estigui tacat per la trama corrupta de el 3%“. Roldán ha explicat que volen “un perfil de consens” com a nou Síndic i ha finalitzat afegint que Ribó “no pot seguir ni un dia més al capdavant de la institució cobrant una pastura per defensar Torra i fer discursos ultranacionalistes“.

Volver a ACTUALIDAD