Actualitat

Roldán: “Que Torra no insisteixi més i deixi d’atrinxerar-se en un càrrec que no li correspon; ja no és ni president ni diputat”

by cscatalunya — 27 gener 2020 @ 20:54
Comparte

La líder de Cs demana al president Pedro Sánchez que "cancel·li immediatament la reunió amb Torra" i atengui "al que diuen els tribunals"

Parlament de Catalunya, dilluns 27 de gener de 2020. “Que Torra no insisteixi més i deixi d’atrinxerar en un càrrec que no li correspon; ja no és ni president ni diputat“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, després que el Parlament hagi suspès a Quim Torra com a diputat i, en conseqüència, ja no reuneixi els requisits per poder ser president de la Generalitat. Roldán ha explicat que aquesta situació “ja l’ha deixat clara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Tribunal Suprem, la Junta Electoral i avui l’hi ha dit el secretari general de Parlament” i ha remarcat que “ja no hi ha lloc per a més excuses“.

La líder taronja ha demanat a Torra “que marxi a casa seva ni que sigui per dignitat” i ha advertit que “si no ho fa i el president de Parlament, Roger Torrent, mira cap a un altre costat, portarem la situació a la justícia“. “Defensarem la dignitat i el respecte a les resolucions judicials i administratives“, ha apuntat Roldán i ha assenyalat que aquesta situació “implica el punt i final al malson del ‘procés’“. “Quan es perd la condició de diputat ja no es reuneixen els requisits per ser president, l’Estatut ho diu de manera clara“, ha afegit.

Roldán ha demanat al president de govern, Pedro Sánchez, que “cancel·li immediatament la reunió amb Torra” planejada per als propers dies i que en al seu lloc atengui “al que diuen els tribunals“. “No sabem sobre què ha de parlar amb ell“, ha apuntat i ha continuat dient que “Torra ni pot ocupar un escó ni assistir a ple de Parlament ni signar decrets com a president“. “Torra va cometre un delicte de desobediència molt greu contra l’administració pública i per això se li ha retirat l’acta“, ha sentenciat Roldán.

Volver a ACTUALIDAD