Actualitat

Roldán: “Junqueras torna a Parlament a reafirmar-se en els seus delictes en comptes de demanar perdó”

by cscatalunya — 28 gener 2020 @ 21:14
Comparte

La líder de Cs a Catalunya afirma que els polítics presos del 'Procés' "no són màrtirs, sinó els instigadors d'un cop a la democràcia"

Parlament de Catalunya, dimarts 28 de gener de 2020. “Junqueras torna a Parlament a reafirmar-se en els seus delictes en comptes de demanar perdó“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) i senadora, Lorena Roldán, durant la compareixença de l’exvicepresident de la Generalitat condemnat per sedició i malversació de fons pel cop a la democràcia de tardor de 2017, Oriol Junqueras. Roldán ha considerat “una pena” que Junqueras “no hagi vingut a demanar perdó pel mal que han fet els catalans” i ha lamentat que “hi hagi vingut a Parlament a deixar anar el seu míting i a dir que ho tornaran a fer“.

La líder taronja ha preguntat a Junqueras “si és capaç d’aguantar la mirada als catalans en risc de pobresa o els que estan en les llistes d’espera” després que prioritzessin la despesa pel referèndum il·legal de l’1-O en comptes de despesa social. “No només està condemnat per sedició, sinó també per malversació per haver gastat diners públics en il·legalitats en comptes de despesa social“, ha sentenciat i ha retret que els polítics separatistes “es queixen de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució com si els hagués caigut de cel quan els únics responsables de la seva aplicació són vostès“.

Roldán ha afirmat que els polítics presos del ‘procés’ “no són màrtirs, sinó els instigadors d’un cop a la democràcia” i ha apuntat que entén que Junqueras estigui enfadat “perquè Puigdemont es fugues, però no ho pagui amb la resta dels catalans“. “Molts catalans van passar por durant la tardor de 2017 i ara vénen al Parlament a reafirmar-se“, ha indicat, però ha finalitzat apuntant que “si diuen que ho tornaran a fer, Ciutadans ho tornarà a frenar“.

Volver a ACTUALIDAD