Actualitat

De la Calle: “El fons destinat a pal·liar la pobresa energètica està infrautilitzat per l’infern burocràtic per accedir-hi”

by cscatalunya — 30 gener 2020 @ 14:01
Comparte

La diputada Blanca Navarro considera "imprescindible avançar en campanyes de prevenció pel que fa al joc i les addiccions a les pantalles"

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de gener de 2019. “El fons destinat a pal·liar la pobresa energètica està infrautilitzat per l’infern burocràtic per accedir-hi“. Així ho ha explicat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, al defensar una proposta sobre la inacció de la Generalitat sobre el nombre de persones en situació de pobresa energètica que no s’ha aprovat pel vot en contra dels partits separatistes i el PSC. La diputada taronja ha assenyalat que “durant anys s’ha infrautilitzat el fons contra la pobresa energètica” i ha apuntat que es deu a la complexitat burocràtica per fer-ho, on la proposta taronja demanava simplificar els tràmits administratius per accedir als ajuts.

De la Calle també ha explicat que la proposta taronja “sol·licitava que es prenguessin mesures en col·laboració amb les administracions locals per garantir l’accés als subministraments bàsics” als ciutadans més desafavorits i també “que s’augmentés la dotació pressupostària per a ajudes” al mateix temps que s’impulsaven “campanyes de comunicació sobre totes les mesures adoptades en aquesta matèria per les diferents institucions“. Finalment, ha lamentat que “el Govern no hagi estat capaç de desenvolupar la llei de mesures urgents per afrontar la pobresa energètica” i ha apuntat que, per contra, “es dediquen a tirar-li la culpa als altres“.

D’altra banda, la diputada taronja Blanca Navarro ha defensat una proposta sobre l’atenció a les persones amb addiccions relacionades amb el joc i ha considerat “imprescindible avançar en campanyes de prevenció pel que fa a el joc i les addiccions a les pantalles” i ha recordat que “els joves són els més vulnerables” a possibles addiccions a el joc a causa de les noves tecnologies. La proposta de Cs que s’ha aprovat insta el Govern a crear un protocol integral de prevenció, desenvolupar una estratègia de les patologies relacionades amb les TIC i iniciar accions de prevenció amb entitats dedicades al tractament d’addiccions.

Volver a ACTUALIDAD