Actualitat

De la Calle: “Els pressupostos de la Generalitat perpetuen les desigualtats i no reverteixen les retallades socials”

by cscatalunya — 4 febrer 2020 @ 18:18
Comparte

La diputada taronja adverteix que mentre els indicadors socials empitjoren cada any, la Generalitat augmenta els alts càrrecs i els assessors a dit al Departament d'Afers Socials

Parlament de Catalunya, dimarts 4 de febrer de 2020. “Els pressupostos de la Generalitat perpetuen les desigualtats i no reverteixen les retallades socials“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Noemi de la Calle, davant la presentació dels pressupostos de l’any 2020 per part del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en la comissió sobre aquesta matèria al Parlament. De la Calle ha explicat que els comptes presentats “són injustes i penalitzen a la classe treballadora” perquè “és la comunitat autònoma que més pressió fiscal exerceix sobre les rendes baixes” i ha afirmat que “no són els pressupostos que es mereixen els ciutadans” .

Les classes mitjanes i treballadores catalanes estan fartes de pagar impostos i que a l’hora de buscar plaça en una residència per als seus majors hagin d’esperar anys i anys“, ha sentenciat De la Calle i ha assenyalat que aquests pressupostos “no asseguren un augment de la cobertura en l’atenció de persones grans ni en la qualitat de la seva atenció“. La diputada ha afegit que tampoc atallen “la millora del desequilibri territorial que hi ha als recursos per a la dependència” ni es millora “en la planificació i distribució de recursos“.

De la Calle ha advertit que, mentre els indicadors socials empitjoren cada any, la Generalitat augmenta el nombre d’alts càrrecs i assessors a dit al Departament d’Afers Socials. “Està augmentant el risc de pobresa, especialment la femenina, la pobresa infantil, la privació material severa i les llistes d’espera en dependència són les pitjors d’Espanya“, ha explicat i ha lamentat també que la inversió en infància en el nou pressupost “segueix estant per sota de la mitja espanyola i a anys llum de l’europea“.

Finalment, la diputada taronja ha apuntat que en els comptes públics “li estan destinant més fons a l ‘CNI català’ per a jugar als espies que a lluitar contra la violència masclista, més al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que a la Renda garantida de Ciutadania” o que “es destina més diners a la promoció de la llengua que a les polítiques de joventut“. “La seva gestió està totalment allunyada de les necessitats de la ciutadania i no només no donen resposta als problemes reals, sinó que els cronifiquen“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD