Actualitat

Pachamé: “És imprescindible que torni la seguretat jurídica a Catalunya”

by cscatalunya — 4 febrer 2020 @ 17:23
Comparte

El diputat taronja critica que el Govern tregui pit d’uns pressupostos “expansius" quan el que fan és limitar-se a igualar els comptes d'anys anteriors en sectors com el Turisme, l'Automoció o les Universitats

Parlament de Catalunya, 4 de febrer de 2020. “Han de assegurar el compliment de la legislació vigent. És imprescindible que torni la seguretat jurídica a Catalunya. Sense regles o sense saber com s’han d’aplicar, l’economia no funciona. És fonamental crear un clima favorable per atraure inversió”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Martí Pachamé, durant la comissió d’Empresa i Coneixement de Parlament, en la qual Pachamé ha afegit que “han de fer tot el possible perquè torni el seny a la nostra comunitat, perquè torni a ser una comunitat generadora de riquesa i benestar”.

En aquest sentit, el diputat taronja ha criticat alguns dels aspectes presentats per la consellera Àngels Chacón: “El Pacte Nacional per la Indústria és insuficient. Com el d’Automoció i Mobilitat, un sector que representa el 10% del PIB català i que necessita una enorme reestructuració. A Turisme igualen la partida de 24 milions d’euros de 2013. I a Universitats destinen una xifra molt llunyana de la que reclamen els rectors. Dediquen molts diners a propaganda amb finalitats sedicioses i poc al que més importa”.

Pachamé ha postil·lat que el Govern “no fa front a la realitat econòmica catalana. Ignoren que el futur de moltes famílies depèn del seu departament, un dels més importants de Govern, com la falta de voluntat per facilitar-li la vida a les PIMES amb una simplificació administrativa”. Finalment, Pachamé ha demanat a la Generalitat que deixi de polititzar les cambres de comerç o promoure llista de bones o dolentes empreses: “Hem de seguir sent el motor econòmic principal. Atreguin inversions en comptes de fer d’obstacle de el creixement”.

Volver a ACTUALIDAD