Actualitat

Carrizosa: “No al segrest i a la utilització del Parlament per defensar a un expresident que es creu per sobre de les lleis”

by cscatalunya — 5 febrer 2020 @ 17:17
Comparte

El cap de l'oposició assegura que “Sánchez en els seus vergonyosos pactes amb el separatisme ha claudicat en la seva defensa dels catalans”

Parlament de Catalunya, dimecres 5 de febrer de 2020. “No al segrest i a la utilització del Parlament per defensar a un expresident que es creu per sobre de les lleis”. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, en el debat sobre la interposició davant el Tribunal Suprem (TS) d’un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar a Quim Torra l’escó de diputat en el parlament català.

Carrizosa ha criticat la “cortina de fum” del president del Parlament, Roger Torrent, “de deixar-li gratis a Torra els advocats del Parlament, en comptes d’iniciar el procés d’investidura com és el seu deure”. Ha recordat que “emparant un condemnat per un delicte de desobediència degraden la qualitat democràtica de Catalunya i d’aquest parlament”. “Quina republiqueta de privilegis ens quedaria si els separatistes arribessin a apoderar-se alguna vegada de Catalunya” ha ironitzat i ha sentenciat que “Torra ni pot governar ni pot convocar eleccions”.

El cap de l’oposició ha assegurat que el president del govern, “Pedro Sánchez, en els seus vergonyosos pactes amb el separatisme ha claudicat en la seva defensa dels catalans que se senten catalans, espanyols i europeus”. Carrizosa li ha demanat a Sánchez que no es reuneixi amb Torra, perquè “ja no representa als catalans” i ha afegit que “no és diputat, ni president de la Generalitat, com diu l’Estatut i la Llei de Presidència”. Finalment, el portaveu taronja s’ha dirigit també als socialistes demanant que “recapacitin d’una vegada”.

Volver a ACTUALIDAD