Actualitat

De la Calle al Govern: “Quedar-se amb les pensions dels nens orfes atempta contra la seva dignitat i és moralment reprovable”

by cscatalunya — 5 febrer 2020 @ 11:54
Comparte

La diputada anuncia que Cs presenta una llei per impedir que la Generalitat es segueixi quedant amb les pensions de menors tutelats i es torni els diners "de les pensions saquejades durant anys"

Parlament de Catalunya, dimecres 5 de gener de 2020. “Quedar-se amb les pensions dels nens orfes atempta contra la dignitat dels menors i és moralment reprovable“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Noemí de la Calle, al preguntar-li al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en la sessió de control a Govern. De la Calle ha explicat que els diferents governs de la Generalitat “sempre han interpretat la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància de manera restrictiva” el que ha implicat “que s’hagin quedat amb les pensions d’orfandat dels menors sota la seva tutela i no les hagin anat retornant al complir els 18 anys“.

La diputada taronja ha apuntat que “ficar la mà a les pensions és una cosa que sempre els hi ha retret l’oposició i fins i tot el Síndic de Greuges” i ha assenyalat que en els pressupostos d’aquest any el Govern “ha pressupostat com a ingressos quedar-se amb els 2,4 milions d’euros destinat a pensions d’orfandat“. De la Calle ha explicat que “aquesta mala pràctica atempta contra el principi d’igualtat i els valors de la Constitució“, i que a més “és discriminatori perquè suposa un copagament per un servei que en realitat és gratuït“.

De la Calle ha anunciat que Cs ha presentat una llei per impedir que la Generalitat es segueixi quedant amb les pensions de menors tutelats i perquè es torni els diners “de les pensions saquejades durant anys“. “Volem reparar el greuge i tornar uns diners que mai s’hauria d’haver tret“, ha apuntat i ha remarcat que “cal tornar la dignitat a aquells que ja ho han passat prou malament per la situació que els ha tocat viure“.

Finalment, De la Calle ha considerat que és una “anomalia” l’actual política del Govern de quedar-se amb les pensions d’orfandat on “s’han furtat molts milions al llarg dels anys“. “El Govern ens té acostumat a tota mena d’escàndols, però aquí han creuat tots els límits“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD