Actualitat

Roldán al Govern: “Utilitzar l’enfrontament i la bandera per tapar la corrupció és privar la població dels seus drets”

by cscatalunya — 5 febrer 2020 @ 22:12
Comparte

La líder de Cs lamenta que "la corrupció, amb l'actual govern, no sigui cosa del passat perquè cada setmana apareixen noves notícies"

Parlament de Catalunya, dimecres 5 de febrer de 2020. “Utilitzar l’enfrontament i la bandera per tapar la corrupció és privar la població dels seus drets“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) i senadora, Lorena Roldán, al Govern de la Generalitat durant el debat impulsat al Parlament sobre la corrupció estructural, sistèmica i institucional a Catalunya. Roldán ha afirmat que “la llista de casos de corrupció són una llosa que hauria d’avergonyir a tots els que han governat” Catalunya i ha lamentat que “els impostos als ciutadans serveixin per omplir les butxaques dels que donaven lliçons morals des dels escons de Parlament en comptes de millorar la vida a la gent“.

La líder taronja ha explicat que “la corrupció no és només un perjudici econòmic, sinó una xacra que ha desprestigiat les institucions” i ha criticat que, en l’actualitat, càrrecs com el de secretari general d’esports de la Generalitat, la líder de JuntsxCat al Congrés, Laura Borràs, o el conseller d’Interior, Miquel Buch, estiguin sent investigats per presumpta relació amb diferents casos de corrupció. “No han estat a la Generalitat per protegir els més necessitats, sinó per crear un entramat que els faci viure com a reis“, ha etzibat Roldán i ha apuntat que es tracta de “massa nombre de casos, persones implicades i escàndols“.

Roldán ha lamentat que “la corrupció amb l’actual govern no sigui cosa del passat perquè cada setmana apareixen noves notícies” i ha criticat que “es passin la vida parlant de solidaritat i de drets mentre amaguen les seves vergonyes sota la catifa“. “Van donar un cop a la democràcia amb els diners de tots els catalans i ni han tingut la decència d’intentar recuperar els diners“, ha sentenciat sobre els exconsellers condemnats per malversació de fons públics.

Per al debat de corrupció, Roldán ha explicat que Cs ha presentat mesures per millorar els mecanismes de transparència, que es respecti el marc jurídic, més protecció dels ingressos públics i més organismes de control independents, entre d’altres propostes. “És imprescindible posar al centre del debat públic la regeneració i la lluita contra la corrupció“, ha indicat i ha finalitzat dient que “una altra Catalunya sense corrupció i amb polítics honrats que gestionin bé és possible“.

Volver a ACTUALIDAD