Actualitat

Pachamé: “Hem de preparar als nostres joves per competir dins d’un mercat de talent globalitzat”

by cscatalunya — 6 febrer 2020 @ 17:44
Comparte

El diputat taronja defensa l'impuls de l’FP Dual a Catalunya i apunta que "els països europeus que han apostat per aquest model són casos d'èxit"

Parlament de Catalunya, dijous 6 de febrer de 2020. “Hem de preparar als nostres joves per competir dins d’un mercat de talent globalitzat“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Martín Pachamé, al defensar una moció de Cs al ple aprovada sobre la formació professional. Pachamé ha explicat la preocupació “per la manca d’expectatives laborals dels nostres joves i de determinats col·lectius” i ha advertit que “l’atur en aquests sectors de la població és estructural“.

El diputat taronja ha explicat que la moció de Cs presenta propostes per incrementar la informació a disposició dels joves perquè prenguin millors decisions a l’hora de triar carrera professional i també una major aposta per la Formació Professional (FP) Dual. Pachamé ha apuntat que “el domini d’idiomes serà imprescindible” en el futur i ha assenyalat que “cal assegurar un bon domini del català, espanyol, anglès i fins i tot xinès“, on ha recalcat que “cal treballar perquè els joves tinguin igualtat d’oportunitats a l’hora d’aprendre una llengua“.

El diputat taronja també ha defensat l’impuls de la FP Dual a Catalunya i ha apuntat que “els països europeus que han apostat per aquest model són casos d’èxit” mentre que “l’actual sistema educatiu no prepara adequadament per després trobar feina“. “L’FP Dual té uns índexs d’ocupabilitat i de reconeixement elevadíssims als països on s’aplica com Alemanya, França o Àustria“, ha explicat i ha finalitzat dient que, per contra, “en l’actualitat un 85% d’empreses tenen dificultats per trobar certs perfils professionals“.

Volver a ACTUALIDAD