Actualitat

De la Calle: “Amb la modificació de la Renda Garantida el Govern deixarà d’excloure a ciutadans de forma injustificada i indeguda”

by cscatalunya — 7 febrer 2020 @ 13:01
Comparte

La diputada taronja celebra que es reformi la llei a iniciativa de Cs i altres grups de l'oposició i afirma que "aconseguir una societat menys desigual és un futur millor per a les pròximes generacions"

Parlament de Catalunya, divendres 7 de febrer de 2020. “Amb la modificació de la Renda Garantida el Govern deixarà d’excloure a ciutadans de forma injustificada i indeguda“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, durant el debat sobre la reforma de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania en el ple de Parlament. De la Calle ha explicat que, des que es va aprovar la llei al 2017, el Govern no ha desenvolupat el reglament de la llei, i ha interpretat la llei de forma restrictiva excloent de la prestació a ciutadans que inicialment “van veure un raig d’esperança quan ho estaven passant malament“.

De la Calle ha destacat que l’impuls de la prestació va ser gràcies “a la implicació i promoció” de molts sectors de la societat civil i ha catalogat de “falta de respecte a totes entitats i diputats que van treballar en la llei que ERC es penja medalletes” quan la llei no s’ha estat aplicant de forma correcta. “Estem farts dels anuncis de la Generalitat que mai s’arriben a materialitzar“, ha apuntat i ha recordat que a l’Estatut d’Autonomia es reconeix que totes les famílies en situació de pobresa tenen dret a que se’ls asseguri una vida digna a través d’una renda garanteix.

La diputada taronja ha celebrat que el parlament hagi aprovat la reforma de la llei, impulsada per Cs i altres grups de l’oposició, per concretar articles de la llei i que així “es contribueixi a reduir la desigualtat“. De la Calle ha afirmat que l’objectiu de Cs és “aconseguir una societat menys desigual perquè les properes generacions tinguin un futur millor” i ha remarcat que “Cs creu en un Estat solidari que no deixi a la cuneta als ciutadans que més ho necessitin“.

De la Calle ha assenyalat que “com a partit liberal progressista volem que la classe mitjana i treballadora tingui oportunitats per generar riquesa” perquè “sense riquesa no podem redistribuir ni atendre les necessitats socials“. Ha finalitzat assenyalant que apostar per la Renda Garantida “no és una despesa, sinó una inversió” perquè els ciutadans “puguin donar el millor de si mateixos” perquè “la pobresa i la desigualtat no només són un problema social, sinó un problema econòmic que ens afecta a tots

Volver a ACTUALIDAD