Actualitat

Gragera: “Avui es torna a veure qui persegueix la corrupció i qui la vol seguir tapant”

by cscatalunya — 7 febrer 2020 @ 12:19
Comparte

El diputat taronja critica que el Govern no fa servir els recursos necessaris per perseguir els casos de corrupció i bloqueja les compareixences que Cs planteja per investigar conductes irregulars

Parlament de Catalunya, divendres 7 de febrer de 2020. “Avui el marcador de les votacions d’aquest Parlament reflecteix qui persegueix la corrupció i qui la vol seguir tapant, encara que aquest Govern ja ha presentat una gran mesura, convocar eleccions, amb les que els enviarem a l’oposició”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament Dimas Gragera, durant el ple de corrupció celebrat al Parlament. Gragera ha insistit que “cal prendre mesures, el 72% dels catalans té la percepció que a Catalunya hi ha força corrupció i aquesta percepció ha augmentat durant els últims anys”.

En aquest sentit, el diputat de la formació liberal ha assegurat que “el Govern i el PSC segueixen tenint un problema anomenat 3% ja que, per molt que li canviïn el nom de el partit, Convergència saquejava el Govern mentre els socialistes ho feien en els ajuntaments i el pitjor és que aquestes pràctiques continuen vives”.

Gragera ha insistit que el Govern no fa servir els recursos necessaris per perseguir els casos de corrupció “i bloqueja les compareixences que Ciutadans planteja per investigar conductes irregulars”, per aquest motiu el diputat lamenti que la formació taronja hagi presentat propostes de resolució per forçar la dimissió del Síndic investigat per la Fiscalia Anticorrupció, suprimir el privilegi dels aforaments o que els investigats per corrupció deixin el seu escó, propostes que no han estat aprovades per la resta de grups de la cambra.

Gragera ha celebrat que “precisament avui un dels Pujol declara davant la Justícia”, el mateix dia en què es debat la corrupció al Parlament, “un debat que aquesta vegada no compta amb Laura Borràs, Artur Mas o el Síndic a la tribuna de convidats”. El diputat ha recordat alguns dels casos de corrupció que a dia d’avui segueixen vigents en els jutjats, com els que afecten al Síndic, Gerard Figueres o a Laura Borràs, “la senyora que manava llegir ‘El Quixot’, tot i que seria millor que ella es llegeixi el codi penal “.

Volver a ACTUALIDAD