Actualitat

Roldán: “Ha arribat l’hora de cessar el Síndic de Greuges per no complir amb les seves obligacions i deures”

by cscatalunya — 11 febrer 2020 @ 16:41
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia l'inici dels tràmits per a cessar Rafel Ribó i considera que "no es pot permetre que segueixi tacant el nom de la sindicatura"

Parlament de Catalunya, dimarts 11 de febrer de 2020. “Ha arribat l’hora de cessar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per no complir amb els seus deures i obligacions“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) i senadora, Lorena Roldán, en atendre els mitjans de comunicació al Parlament. Roldán ha explicat que, “a la vista de les vergonyoses declaracions de Ribó i les sospites d’haver-se beneficiat presumptament de la trama corrupta del 3%, creiem que ha arribat l’hora de cessar-lo” i ha lamentat que el Síndic “no hagi donat explicacions per la implicació amb un empresari corrupte ni hagi demanat disculpes per les seves declaracions ultranacionalistes“.

Roldán ha anunciat l’inici dels tràmits per a cessar Rafel Ribó, presentant un escrit a la Mesa de Parlament, i ha considerat que “no es pot permetre que es segueixi tacant el nom de la sindicatura“. La líder taronja ha apuntat que si el tràmit avança “Ribó haurà de venir a donar la cara a Parlament i donar les explicacions que els partits separatistes i el president de Parlament, Roger Torrent, l’han lliurat de donar“. “Hem constatat amb els grups de l’oposició la necessitat del relleu del càrrec“, ha afegit i ha remarcat que “es tracta d’una institució important perquè és la que s’ha de dedicar a defensar els drets de tots els catalans“.

En relació amb el ple al Parlament que arrenca aquesta tarda, Roldán ha lamentat que s’hagin de debatre els nous pressupostos de govern “presentats fora de termini” i ha explicat que es tracten “d’uns comptes que no són bons per a la ciutadania” . “Presentarem una esmena a la totalitat“, ha afegit, i ha explicat que els pressupostos “fiquen la mà a la butxaca de les classes mitjanes i treballadors, no persegueixen el frau fiscal, no acaben amb les xarxes clientelars ni acaben amb les duplicitats administratives“.

Volver a ACTUALIDAD