Actualitat

Cano: “Ni es creuen els seus pressupostos ni són capaços de gestionar-los”

by cscatalunya — 12 febrer 2020 @ 20:08
Comparte

Per al diputat taronja són “uns comptes partidistes impregnats per l'etern 'procés' amb l'objectiu final d’aixecar una frontera” i amb unes “fatals aportacions dels Comuns”

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de febrer de 2020. “És trist que, encara que tinguin nous pressupostos, les coses no canviaran perquè ni vostès mateixos creuen en els seus comptes ni assumeixen la responsabilitat de gestionar-los”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, José María Cano, durant el debat del projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat, en què el diputat taronja ha afegit que “els pressupostos que un bon govern hauria de presentar haurien de combatre les desigualtats, crear riquesa i garantir la igualtat d’oportunitats”.

Per al diputat taronja, el Govern “s’ha declarat en funcions per temps indefinit, ha penjat el cartell de tancat per eleccions i presenta uns comptes partidistes, uns pressupostos impregnats per l’etern ‘procés’ amb l’objectiu final d’aixecar una frontera”. Per Cano, a més, les aportacions dels Comuns als comptes de la Generalitat “són fatals, sense ni una mesura de regeneració democràtica però incloent una pujada d’impostos per a la classe mitjana i treballadora”.

A l’hora de desglossar els apartats del pressupost presentat pel Govern, Cano ha destacat que “no es posen en marxa polítiques actives d’ocupació, ni per a la indústria, ni per atreure inversions i tampoc hi ha mesures per lluitar contra la corrupció i el frau fiscal”. El diputat de la formació taronja ha afegit que “van a perpetuar una mastodòntica burocràcia amb una administració en què hi haurà encara més alts càrrecs”.

Finalment, Cano també ha recordat que seguirà havent delegacions exteriors que costaran 7,5 milions d’euros mentre que “no augmenten la despesa en sanitat o en educació, pel que seguirà havent llistes d’espera i barracons”. El benestar, ha conclòs el diputat de Ciutadans, passa per “millorar les residències, apostar per l’educació trilingüe i revertir d’una vegada les retallades en comptes de malversar els diners de tots”.

Volver a ACTUALIDAD