Actualitat

Roldán a Torra: “El seu pas per la presidència va ser amb conducció temerària, vorejant la legalitat fins que se la va saltar”

by cscatalunya — 12 febrer 2020 @ 13:14
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia que presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional "perquè Torra està privant els drets dels diputats de l'oposició" al seguir en el càrrec de president

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de febrer de 2020. “El pas de Quim Torra per la presidència va ser amb conducció temerària, vorejant la legalitat fins que se la va saltar“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, a Quim Torra durant la sessió de control al Govern al Parlament. Roldán ha afirmat que la presència de Torra en la sessió de control “és una anomalia molt greu” perquè “encara que ho intenti dissimular, la realitat sempre s’acaba imposant“.

Roldán ha recordat que tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Junta Electoral Central, el Tribunal Suprem i la Mesa del Parlament han ratificat que Torra ja no és diputat de la cambra i ha denunciat que Torra “pretén atrinxerar-se a un càrrec que ja no li correspon“. “Torra sabia que la desobediència el portaria a judici i a sobre es va declarar culpable“, ha apuntat la senadora taronja i ha afegit que Torra “va tenir la barra de treure pit de voler fer un pols a l’estat de dret i fer cas omís a la llei electoral“.

La líder de Cs a Catalunya ha anunciat que en conseqüència de l’actitud Torra, la formació liberal presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional “perquè Torra està privant els drets dels diputats de l’oposició” al seguir en el càrrec de president. Ha afegit que els líders separatistes “sempre es fan passar per màrtirs, però els perjudicats sempre som els altres” i ha sentenciat dient que “els dimecres al Parlament es fan preguntes al president i avui, el senyor Torrra, ja no ho és“.

Volver a ACTUALIDAD