Actualitat

Sierra: “Si es vol acabar amb l’assetjament escolar és necessari prevenir, formar, conscienciar i implicar tothom”

by cscatalunya — 13 febrer 2020 @ 17:37
Comparte

La diputada taronja exigeix “que s'elabori una base anual amb informació com el nombre de víctimes o els protocols oberts perquè només amb totes les dades sobre la taula es podran prendre les millors mesures”

Parlament de Catalunya, dijous 13 de febrer de 2020. “Si volem evitar el mal terrible que provoca l’assetjament escolar, és fonamental donar passos com la prevenció, la formació de professorat, conscienciar els mateixos alumnes i implicar tothom”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Sonia Sierra, durant una moció sobre la protecció dels menors a les escoles en el ple de Parlament. La diputada taronja ha insistit que, tot i que no hi ha dades oficials, “un de cada quatre alumnes catalans de primària afirma haver estat víctimes d’assetjament, xifra que augmenta si es tracta del col·lectiu LGTBI o entre alumnes autistes”.

En aquest sentit, la diputada taronja ha exigit “que s’elabori i es publiqui una base anual de dades, amb informació com el nombre de víctimes, els protocols oberts i el seu resultat o les incidències en els trastorns psicològics”. En aquest sentit, per a Sierra “només amb totes les dades sobre la taula es podran prendre les millors mesures, tant per les víctimes com per als assetjadors”.

Durant la mateixa moció, la diputada taronja ha aprofitat per denunciar que “el professorat no té les eines necessàries per detectar casos d’assetjament i, menys encara, casos de ciberassetjament”, de manera que és urgent la formació en detecció i actuació davant l’assetjament. Per Sierra els centres escolars també haurien de comptar amb mitjans tècnics i professionals que es complementin amb un professorat més ben preparat “i que es garanteixi que l’assetjament formi part de el projecte educatiu de cada centre i en els plans tutorials”.

Pel que fa a l’col·lectiu LGTBI i als alumnes amb autisme, Sierra considera “inacceptables les xifres de víctimes” (més de la meitat en el primer cas i 60% en el segon), de manera que són urgents plans específics. Finalment, la diputada de la formació liberal s’ha referit a la manca de protecció dels alumnes “davant ingerències polítiques, com quan Plataforma per la Llengua va espiar els alumnes en els patis per veure en quina llengua parlen”. Sierra creu que “els centres no poden ser laboratoris d’associacions privades ni els alumnes han de fer públiques les seves simpaties polítiques”.

Volver a ACTUALIDAD