Actualitat

Sierra: “Vostès no es reprimeixen perquè de debò creuen que existeix una raça catalana”

by cscatalunya — 13 febrer 2020 @ 17:36
Comparte

La diputada taronja defensa una concepció de la “cultura oberta i integradora com a motor de la dinamització del sector”

Parlament de Catalunya, dijous 13 de febrer de 2020. “Vostès no es reprimeixen perquè de debò creuen que existeix una raça catalana”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, en el ple del Parlament, i li ha recalcat l’“orgull que som una societat bilingüe”.

Sierra ha fet referència als escrits de Vilallonga en els que parla de ‘raça catalana’, expressió que va tornar a utilitzar recentment en un acte públic. També ha recordat els articles de Quim Torra on parla de ‘bèsties tarades’ i la tesi d’Oriol Junqueras, líder d’ERC, sobre l’existència de diferències genètiques entre catalans i espanyols. Sierra ha qüestionat també les suposades característiques físiques dels catalans que va defensar ahir en el ple del Parlament l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, perquè “els diputats i votants de ciutadans que creiem en ciutadans lliures i iguals no ho entenem”.

La diputada taronja ha defensat una concepció de la “cultura oberta i integradora com a motor de la dinamització del sector” i ha criticat la falta d’iniciatives culturals interessants per part del Govern. “L’oferta museística llangueix per culpa dels governs separatistes i populistes” ha dit. Finalment, Sierra ha alertat de la desigualtat de gènere que existeix en l’àmbit cultural i de la falta de suport institucional per donar més visibilitat a les dones.

Volver a ACTUALIDAD