Actualitat

Valle: “La fustigació del Govern al poder judicial ha generat recel cap a una institució imprescindible”

by cscatalunya — 13 febrer 2020 @ 17:49
Comparte

La diputada taronja celebra que el Parlament aprovi la proposta de Cs de crear les Unitats de Valoració Forense i que es paguin les quantitats reconegudes als advocats d'ofici

Parlament de Catalunya, dijous 13 de febrer de 2020. “La fustigació del Govern al poder judicial com a mesura de pressió ha generat el recel dels ciutadans cap a una institució imprescindible per vetllar pels nostres drets i llibertats“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), María Valle, al defensar una moció sobre l’Administració de justícia a Catalunya. Valle ha criticat que la consellera de Justícia, Ester Capella “només posi al centre a algunes persones“, en concret “als polítics que estan presos i que gaudeixen d’uns privilegis que ens fan imaginar la república independent desigual i insolidària que els separatistes volen construir“.

La diputada taronja ha apuntat que “la situació que els partits separatistes han generat contra la justícia l’han encoratjat amb els seus actes al carrer i al Parlament” i ha considerat que “s’ha de revertir pel bé de Catalunya“. “Cal que es reconegui els membres de la judicatura, fiscalia i la resta de servidors de justícia” ha afirmat Vall i ha afegit que “els partits separatistes han de demanar perdó per les seves ingerències contra les resolucions judicials“. “És una indecència els danys col·laterals als funcionaris de justícia que generen aquestes actituds“, ha sentenciat.

En relació amb la moció presentada per Cs, Valle ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la proposta taronja de crear “amb màxima urgència” les Unitats de Valoració Forense “perquè es pugui donar una resposta apropiada i efectiva a totes les víctimes de violència de gènere“. També ha destacat que hagi aprovat que, en un termini màxim de dos mesos, es compleixi amb la resolució parlamentària sobre el pagament de les quantitats reconegudes als advocats d’ofici.

Finalment, la diputada ha instat a Capella a solucionar els problemes en les instal·lacions de jutjats com els de Badalona o Martorell. Ha explicat que les persones que treballen o van als jutjats de Martorell “veuen la seva integritat física i la seva salut posada en joc“, després que un informe dels bombers afirmés que hi ha deficiències estructurals a l’edifici i ha lamentat que, mentre això passa, es pugi el sou d’alts càrrecs en comptes d’arreglar les instal·lacions. “Set anys després encara no han tornat part de la paga extra dels funcionaris de l’any 2013, però nomenen a més alts càrrecs i es pujaran el sou“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD