Actualitat

Roldán: “És un error que Sánchez insisteixi en una taula de xantatge on els separatistes només demanaran privilegis”

by cscatalunya — 16 febrer 2020 @ 14:07
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana anteposar "els interessos d'Espanya als de partit" en un acord transversal per a Galícia, País Basc i Catalunya davant el risc de governs nacionalistes

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), diumenge 16 de febrer de 2020. “És un error que Sánchez insisteixi en una taula de xantatge on els separatistes només demanaran privilegis“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, al valorar l’actualitat política durant la celebració de les jornades del dia d’Andalusia a L’Hospitalet de Llobregat. Roldán ha afirmat que el president de govern, Pedro Sánchez, “hauria de pensar en tots els catalans, aplicar la constitució i deixar de legitimar i donar ales al separatisme” i ha advertit que “de l’únic que Quim Torra vol parlar a la taula entre governs és de com i quan separarà a Catalunya de la resta d’Espanya“.

La líder taronja ha demanat a Sánchez que no reconegui Torra com a interlocutor “al ser una persona que ha estat inhabilitada i condemnada per desobediència” i ha afirmat que “hi ha una majoria de catalans en contra del projecte de Torra“. “Torra ha d’assumir que ja no és president i que no representa a tots els catalans“, ha explicat i li ha demanat “que faci un pas al costat i aturi aquesta agonia perquè puguem iniciar una nova etapa de convivència i llibertat i acabar amb els anys de ‘procés’” a Catalunya.

Roldán ha demanat anteposar “els interessos d’Espanya als de partit” en un acord transversal per a les eleccions a Galícia, País Basc i Catalunya davant el risc de governs nacionalistes. Ha explicat que “en un moment excepcional cal apostar per solucions excepcionals” i ha remarcat que la necessitat “de la unió de les forces constitucionalistes amb entitats de la societat civil” per així generar “un alternativa il·lusionant i transversal perquè no es perdi ni un vot en aquests territoris“.

La senadora ha apuntat que, per exemple, “a Galícia estem a molt pocs vots de tenir un govern nacionalista” i per això “és important sumar esforços i tenir altura de mires i sentit d’estat“. “En un moment on Sánchez està disposat a qualsevol cosa i a cedir als xantatges dels nacionalistes és importantíssim sumar esforços“, ha finalitzat Roldán.

Volver a ACTUALIDAD