Actualitat

Carrizosa: “Mentre Ribó declara a l’Audiència Nacional, el PSC es nega a que puguem votar el seu cessament al Parlament”

by cscatalunya — 18 febrer 2020 @ 14:59
Comparte

El cap de l'oposició afirma que el decret sobre habitatge de la Generalitat, tombat pel Consell de Garanties Estatutàries, "no era un decret sobre habitatge sinó una barra lliure per okupes"

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de febrer de 2020. “Mentre Ribó declara a l’Audiència Nacional, el PSC es nega a que puguem votar el seu cessament al Parlament“. Així ho ha dit el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, respecte a la negativa de PSC de signar la petició de Ciutadans (Cs) a la mesa del Parlament per iniciar el tràmit de cessament del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, després de la seva relació amb un empresari de la trama corrupta de el 3% per la qual ha declarat davant l’Audiència Nacional.

Carrizosa ha remarcat que “tan sols feia falta que signessin la iniciativa i els socialistes havien manifestat la conveniència de cessar a Ribó” i ha lamentat que desconeix “quins motius més calen per iniciar el procediment“. “No podem tenir un defensor del poble sota sospites de corrupció” ha afirmat, i ha apuntat que “amb la suma de diputats taronges i de el PSC ja hagués estat suficient per portar la votació sobre el cessament de Ribó al ple del Parlament“. “El seu cessament és urgent, no pot seguir al capdavant de la sindicatura“, ha puntualitzat.

El cap de l’oposició ha afirmat que el decret sobre habitatge de la Generalitat, tombat pel Consell de Garanties Estatutàries, “no era un decret sobre habitatge sinó una barra lliure per okupes” perquè “emparava l’ocupació il·legal d’habitatges“. Carrizosa ha explicat que el decret “atemptava contra la propietat i no ajudava a que la gent trobi habitatge assequible” i ha apuntat que els preceptes suspesos de el text són “il·legals, irracionals i irraonables“.

Carrizosa ha denunciat que el govern català “inverteix menys de la meitat en polítiques d’habitatge que la mitjana de la resta de comunitats autònomes” i ha remarcat que després d’una dècada de ‘procés’ la inversió en habitatge “s’ha reduït dos terços“. “Demanem que es protegeixi el dret a l’habitatge posant més habitatge públic com Cs ha fet a Madrid“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD