Actualitat

Sierra: “No hi haurà llibres de text gratis mentre els separatistes segueixin al Govern”

by cscatalunya — 19 febrer 2020 @ 09:25
Comparte

La diputada taronja critica la "obstrucció parlamentària" dels partits separatistes "que no saben justificar per què han demanat la compareixença de més de 50 persones" per a la ponència de la llei de gratuïtat dels llibres

Parlament de Catalunya, dimecres 19 de febrer de 2020. “Els partits independentistes demostren que no estan preocupats pels problemes de la Catalunya real i que només els importa el ‘procés’, així que no hi haurà llibres de text gratis mentre els separatistes segueixin en el Govern”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Sonia Sierra, després de la Comissió d’Educació de Parlament en la qual s’han aprovat 60 compareixences a la ponència sobre la gratuïtat dels llibres de text que Ciutadans ha proposat. Sierra ha afirmat que “és indignant que no tinguin cap pressa en què es pugui proporcionar llibres de text gratis per a tots els alumnes catalans”.

En aquest sentit, Sierra ha explicat que durant la Comissió d’Educació va demanar als partits separatistes que expliquessin “per què impedeixen que tiri endavant la llei perquè els alumnes tinguin llibres de text gratis exigint, la compareixença de més de 50 persones, però no van ser capaços de justificar el perquè de tan alt nombre de compareixents, quedant en evidència la seva obstrucció parlamentària”. La diputada de la formació liberal considera que “és indignant que portin des de juliol frenant la ponència que permetria que tots els alumnes tinguessin gratis els seus llibres”.

Sierra ha apuntat que el que fan els independentistes “és perpetuar que les famílies hagin de gastar cada curs centenars d’euros en llibres, tornant a deixar clar que els assumptes que preocupen a la ciutadania no els interessen”. La diputada taronja ha recordat que tenir llibres de text gratis “és una mesura real que ja s’aplica a les Comunitats Autònomes on governa Ciutadans”.

La diputada taronja critica que, segons dades oficials, al llarg de tot el curs de la legislatura actual s’han efectuat 24 compareixences en el marc de la Comissió d’Educació, “han vingut 24 experts en tres anys i ara per a una única llei volen que vinguin més de 50 persones”. Sierra calcula que, perquè es produeixin totes les compareixences aprovades pels partits separatistes, més el dictamen i l’aprovació en ple, la gratuïtat dels llibres de text seria aprovada per la cambra catalana després d’uns vuit mesos de tràmit parlamentari, “i veient els plans de convocar eleccions és trist saber que la llei de gratuïtat queda totalment bloquejada”.

Volver a ACTUALIDAD