Actualitat

Domínguez: “Amb els nous pressupostos el sector primari perd força i no se li dóna la prioritat que mereix”

by cscatalunya — 25 febrer 2020 @ 17:59
Comparte

El diputat taronja critica que els nous comptes de la Generalitat del 2020 no lluitin "contra el despoblament, la crisi de preus en origen, l'abandonament de l'activitat agrària i l’envelliment de la població rural"

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de febrer de 2020. “Amb els nous pressupostos el sector primari perd força i no se li dóna la prioritat que mereix“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) en la comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Parlament de Catalunya, Francisco Domínguez, a l’explicar l’esmena a la totalitat que ha presentat la formació taronja als pressupostos de la Generalitat pel 2020. Domínguez ha apuntat que “el sector primari català es mereix un pressupost més gran que el 1.2%” del total de la Generalitat i ha assenyalat que “el pressupost del departament creix per sota de la resta“.

Domínguez ha criticat que els nous comptes no lluitin “contra la despoblació, la crisi de preus en origen, l’abandonament de l’activitat agrària i l’envelliment de la població rural” i ha apuntat que “des de Cs no es pot donar suport uns comptes que donen tan poc valor al sector primari amb un departament feble i que no aconsegueix estar a l’altura de les necessitats“. “S’estan laminant competències en medi natural, fauna salvatge o amb l’agència de patrimoni natural“, ha advertit, i ha afegit que “el sector està molt preocupat perquè en els 3 anys que han passat de l’últim pressupost la situació està molt pitjor” .

El diputat taronja ha lamentat “que amb la reducció de la renda agrària no es motiva els joves a quedar-se al món agrari” i ha afirmat que “tenim problemes d’envelliment de la població rural, abandonament de les explotacions agràries i despoblament de les comarques agrícoles“. “Donem suport a el sector que només està reivindicat poder guanyar-se la vida amb el seu treball“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD