Actualitat

Gragera: “Inverteixen en cyberespionatge però no en millores laborals, retornar pagues extres o reduir l’interinatge”

by cscatalunya — 25 febrer 2020 @ 18:02
Comparte

El diputat taronja recorda el Govern que “en altres comunitats autònomes la gestió de desenvolupaments IT, manteniment, serveis o contractacions informàtiques es realitza amb un terç del seu pressupost”

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de febrer de 2020. “Els consellers s’amaguen i no defensen els seus pressupostos perquè són indefensables, uns comptes amb les que són capaços d’invertir en una agència de cyberespionatge però no en millores laborals, retornar pagues extres o reduir l’interinatge”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament Dimas Gragera, durant la comissió de polítiques digitals i administració pública celebrada al Parlament. Gragera ha insistit que “com a exercici de dignitat, davant el malbaratament, organismes opacs, recursos a endollats i despeses supèrflues, Ciutadans presenta una esmena a la totalitat”, esmena que ha estat rebutjada gràcies al vot de les formacions separatistes i Podem.

Per al diputat taronja “és una despesa insostenible dedicar 600 milions a aquest departament, 500 dels quals van a un CTTI opac i que va participar activament en l’1-O, invertint més que en polítiques d’ocupació, renda de la ciutadania, atenció a la infància, cultura o el medi rural”. Gragera ha recordat que “en altres comunitats autònomes la gestió de desenvolupaments IT, manteniment, serveis o contractacions informàtiques es realitza amb un terç del pressupost que vol dedicar el Govern”.

Finalment, el diputat de la formació liberal ha demanat a la Generalitat “que subvencioni o bonifiqui a les empreses que inverteixin en desenvolupament digital i eliminin la taxa que grava la instal·lació de fibra òptica”.

Volver a ACTUALIDAD