Actualitat

De la Calle: “Els nous pressupostos de la Generalitat condemnen els ciutadans catalans a la desprotecció social”

by cscatalunya — 26 febrer 2020 @ 14:38
Comparte

La diputada taronja afirma que és "desesperant" veure com el Govern "té les eines per revertir" les desigualtats socials "però malgasten temps i diners"

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de febrer de 2020. “Els nous pressupostos de la Generalitat condemnen els ciutadans catalans a la desprotecció social“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, durant la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies. De la Calle ha explicat que els nous comptes públics presentats pel Govern “no reverteixen les salvatges retallades socials que es van perpetuar en l’època de l’expresident Artur Mas” i ha apuntat que “és difícil entendre que la reactivació econòmica hagi servit perquè l’executiu hagi augmentat els alts càrrecs o la despesa en publicitat institucional“.

A Catalunya hi ha molt endollat i vividor del procés, molts caps per a tan poc treballador social“, ha denunciat De la Calle i ha apuntat que “prioritzar en polítiques socials no és parlar del que es farà, sinó de fer-ho“. La diputada taronja ha afirmat que els dirigents de la Generalitat “són incapaços de reconèixer, assumir i afrontar que els indicadors socials empitjoren cada any a causa de la seva mala gestió” i ha remarcat que “de res serveix que el Parlament aprovi lleis pioneres en drets socials si després es guarden en un calaix i el Govern no les dota de recursos humans i econòmics“.

De la Calle ha afirmat que és “desesperant” veure com el Govern “té les eines per revertir” les desigualtats socials “però malgasten temps i diners“. També ha remarcat que amb els nous pressupostos es perpetua la pèrdua de talent “perquè no es destinada res a combatre la pobresa infantil” i ha finalitzat denunciant que “si es dediqués la mateixa energia a polítiques socials que a engreixar alts càrrecs, a Catalunya no hi hauria persones esperant 4 anys per accedir a una plaça pública en una residència“.

Volver a ACTUALIDAD