Actualitat

Beltrán: “Elaboren uns pressupostos opacs per a una conselleria que porta la paraula ‘transparència’ en el seu nom”

by cscatalunya — 27 febrer 2020 @ 15:51
Comparte

La diputada taronja exigeix a la Generalitat que inverteixi més diners en entitats prestigioses com CIDOB o Casa Àsia “quan ja destinen 7,5 milions per a les delegacions a l'exterior”

Parlament de Catalunya, dijous 27 de febrer de 2020. “No ens fiem d’uns pressupostos opacs, d’un departament amb càrrecs que no justifiquen les seves agendes cobrant entre 90 mil i 100 mil euros, tot i que la pròpia conselleria porta la paraula ‘transparència’ en el seu nom”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Susana Beltrán, durant la comissió d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Beltrán ha afegit que “gasten en delegacions a l’exterior i contracten lobbys especialitzats en processos secessionistes però es neguen a explicar els comptes i a comparèixer per justificar tant malbaratament”.

La diputada taronja ha exigit a la Generalitat que inverteixi en entitats d’enorme reconeixement cultural i internacional com CIDOB o Casa Àsia, per a les que destinen 360 mil euros per a cadascuna, res a veure amb els 7,5 milions que atorguen a les delegacions a l’exterior. En aquest sentit Beltrán també ha afegit que “la conselleria hauria de fer que torni a Barcelona l’Institut de la Universitat de les Nacions Unides o que destini 11 milions a l’Agència Catalana per al Desenvolupament, però perquè s’inverteixin en desenvolupament i no en despeses que després oculten i que generen sospites de corrupción”.

Finalment, la diputada de la formació liberal ha retret al Govern “que es bloquegi el 80% de les peticions de compareixença que fa Ciutadans, ja que és tasca bàsica de l’oposició controlar i fiscalitzar les accions governamentals”.

Volver a ACTUALIDAD