Actualitat

Carrizosa: “La sortida de Junqueras es produeix perquè és l’objecte de la negociació de la taula de xantatge amb Sánchez”

by cscatalunya — 3 març 2020 @ 14:41
Comparte

El cap de l'oposició critica que el Síndic de Greuges hagi demanat "arraconar els diputats de Cs" per haver denunciat la seva situació i insta el PSC a donar suport a la destitució de Ribó

Parlament de Catalunya, dimarts 3 de març de 2020. “La sortida de Junqueras es produeix perquè és l’objecte de la negociació de la taula de xantatge amb Sánchez“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, sobre la sortida de presó d’Oriol Junqueras. Carrizosa ha afirmat que hi ha “un greuge comparatiu amb la resta de població penitenciària” perquè “hi ha presos amb amics polítics que aconsegueixen situacions més favorables“. Ha afirmat que aquesta situació “és un escàndol i una vergonya en qualsevol Estat democràtic” i ha apuntat que és “el preu que el president de govern, Pedro Sánchez, està pagant” pel suport dels partits separatistes.

Carrizosa ha criticat que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, hagi demanat “arraconar els diputats de Cs” en un escrit a la Mesa de Parlament perquè una diputada de Cs denunciés la seva situació. “Té el càrrec caducat i està imputat per la seva implicació en la trama de el 3%“, ha recordat Carrizosa i ha instat el PSC a donar suport a la destitució de Ribó ja que no ha signant l’escrit de Cs per iniciar el procediment de cessament. “No sabem si és que no s’aclareixen o és que no volen molestar l’establishment nacionalista“, ha sentenciat.

El cap de l’oposició també ha explicat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha estat citat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que Cs el denunciés per presumptament haver malversat cabals públics pagant la protecció, amb diners públics, “del fugat de la justícia, Carles Puigdemont, fent-lo passar per un assessor personal“. Carrizosa ha apuntat que “no tenim per què pagar les festes nacionalistes” i ha afirmat que “és una il·legalitat com la copa d’un pi“. “Anem a exigir responsabilitat de cada il·legalitat que cometen, han d’actuar adequant-se a la llei“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD