Actualitat

Roldán al Govern: “S’omplen la boca de feminisme, però després no prenen mesures contra la violència masclista”

by cscatalunya — 4 març 2020 @ 17:34
Comparte

La líder de Cs a Catalunya lamenta que els partits separatistes i el PSC hagin tombat la llei taronja de creació de les unitats de valoració forense integral

Parlament de Catalunya, dimecres 4 de març de 2020. “S’omplen la boca de feminisme, però després no prenen mesures contra la violència masclista“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Lorena Roldán, durant el debat de la llei proposada per Cs per a la instauració de les unitats de valoració forense integral per a la lluita contra la violència masclista. Roldán ha lamentat que el Govern i els grups separatistes “critiquin les solucions dels altres, però no apliquin cap” i els ha acusat “d’onejar la bandera del bloqueig” a l’hora de debatre propostes contra la violència masclista.

Roldán ha lamentat que els partits separatistes i el PSC hagin tombat la llei taronja de creació de les unitats de valoració forense integral i ha afirmat que es tracta “d’un escàndol que Catalunya no hauria de contemplar“. “Creiem que aquestes unitats ajudarien a salvar vides“, ha explicat i ha apuntat que Catalunya és l’única comunitat autònoma que no ha desenvolupat les unitats. Ha explicat que “es tracta de facilitar més elements tècnics i d’informació perquè els jutges i el ministeri fiscal puguin adoptar les millors mesures de protecció i disposin d’informació de qualitat i individualitzada” i ha remarcat els positius resultats de les unitats en la resta de CCAA.

Finalment, la líder taronja ha reiterat “tot el nostre compromís per acabar amb les desigualtats entre homes i dones en tots els àmbits” perquè “ens trobem davant d’una de les majors xacres de la nostra societat“. També ha assenyalat que “si volem avançar en igualtat cal deixar de banda les nostres diferències i posar en el centre de l’agenda el que uneix“.

Volver a ACTUALIDAD