Actualitat

Domínguez: “Molta mesa de diàleg però després no es posen d’acord davant d’una desgràcia climàtica”

by cscatalunya — 5 març 2020 @ 17:45
Comparte

El diputat taronja critica que el Govern “només li dedica el 1,2% del seu pressupost al sector primari, per això no estranya que a les Terres de l'Ebre és on menys s'inverteix de tot Catalunya”

Parlament de Catalunya, divendres 5 de març de 2020. “Davant desgràcies climàtiques, com el Glòria al Delta, cal treballar de manera coordinada entre administracions, perquè molta mesa de diàleg entre socialistes i independentistes, però després no es posen d’acord en els temes que interessen als ciutadans”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Francisco Domínguez, al llarg d’una moció parlamentària de la formació taronja que ha estat aprovada en la seva immensa majoria sobre incentius fiscals, crèdits i altres mesures per impulsar el sector agrícola. Domínguez ha afegit que “si no es treballa amb lleialtat i voluntat de servei, el Delta seguirà en regressió, el bosc seguirà cremant i el món rural despoblant”.

En aquest sentit, el diputat liberal ha criticat que el Govern no vegi prioritari ajudar i potenciar el sector primari, per aquest motiu “el Govern només li dedica el 1,2% del seu pressupost”, per això no estranya que “en les quatre comarques de Terres de l’Ebre és on menys s’inverteix de tot Catalunya”. Domínguez ha recordat que cal prendre mesures per fer que les famílies es quedin en el medi rural, que la dona s’incorpori o que hi hagi relleu generacional. “Sense diners no hi ha projectes”, ha postil·lat.

Finalment, Domínguez ha desglossat algunes de les assignatures pendents més urgents per al món agrari, “la crisi de preus, la lluita contra el cargol poma, el canal Xerta Sénia, potenciar la demanda de biomassa o la gestió de sediments de Delta”.

Volver a ACTUALIDAD