Actualitat

Sierra: “Volem que s’aposti pel sector artístic i cultural i que a Catalunya es pugui gaudir d’una cultura per a tots”

by cscatalunya — 5 març 2020 @ 17:48
Comparte

La diputada de Cs demana que es retiri la campanya 'No em canviïs la llengua' perquè "es parla de l'origen de les persones segons les seves característiques físiques"

Parlament de Catalunya, dijous 5 de març de 2020. “Volem que s’aposti pel sector artístic i cultural i que a Catalunya es pugui gaudir d’una cultura per a tots“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Sonia Sierra, al defensar una moció sobre la cultura a Catalunya. Serra ha explicat que “durant molt de temps Barcelona va ser un pol d’atracció artística i cultural” però que “els diferents governs nacionalistes de la Generalitat no han mirat a Barcelona amb massa afecte“. “Cal augmentar el pressupost de Cultura i per això demanem que es dediqui almenys el 2% del pressupost com porten tants anys prometent com anys incomplint“, ha sentenciat.

La moció taronja proposa un pla d’atracció de talent internacional en totes les disciplines artístiques i també que Catalunya “sigui pionera” a aconseguir la igualtat de gènere en el panorama artístic. “Proposem mesures per corregir la tremenda bretxa de gènere, especialment en el sector audiovisual“, ha explicat Sierra i ha afegit que en la proposta de Cs “tampoc s’obliden als treballadors del sector perquè malgrat que són una peça clau de l’èxit de la cultura no tenen la consideració ni les condicions laborals que mereixen” i per això demanen la seva millora.

Sierra també ha demanat que es retiri la campanya ‘No em canviïs la llengua’, impulsada pel Departament de Cultura i Plataforma per la Llengua, perquè “es parla de l’origen de les persones segons les seves característiques físiques“. Ha assenyalat que “Plataforma per la Llengua és tristament recordada per espiar els nens en els patis de les escoles i per llançar campanyes d’assenyalament i assetjament a persones d’origen immigrant” i ha finalitzat recordant que “Cs ja ha denunciat la campanya davant el Parlament Europeu“.

Volver a ACTUALIDAD