Actualitat

Martín Blanco: “Si TV3 vol ser exemplar hauria de cancel·lar el contracte que té en vigor amb Triacom”

by cscatalunya — 6 març 2020 @ 13:48
Comparte

La diputada Sonia Sierra creu que TV3 fa de "corretja de transmissió separatista" diferenciant a "la mesa de xantatge entre la delegació catalana i l'espanyola, com si els catalans no fóssim espanyols"

Parlament de Catalunya, divendres 6 de març de 2020. “Si TV3 vol ser exemplar hauria de cancel·lar el contracte que té en vigor amb Triacom, ja que s’està investigant el seu paper en el possible finançament irregular a Convergència”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en la que el diputat taronja ha lamentat que els partits separatistes hagin rebutjat una Proposta de Resolució en la que s’exigeix a la direcció de TV3 cessar els contractes amb empreses vinculades a possibles delictes de corrupció. “S’han d’extremar les precaucions, no es pot tolerar que es faci servir diners de tots els ciutadans per pagar campanyes polítiques”, ha postil·lat.

En la mateixa línia, Martín Blanco ha afegit que “TV3 manipula, distorsiona, explica una realitat paral·lela, com quan insisteix a afirmar cada dia que Puigdemont és un exiliat i no un fugat de la justícia”. El diputat de la formació taronja ha explicat que “altres exemples de l’insult a la intel·ligència i presa de pèl que és TV3 són insistir en que els condemnats pel ‘procés’ són presos polítics i negar que van cometre greus delictes o afirmar que la catalana és una societat oprimida”.

Per la seva banda, la diputada Sonia Sierra, ha denunciat que “TV3 és la corretja de transmissió separatista” com quan informa sobre la “mesa de xantatge” i fa una clara diferenciació “entre la delegació catalana i la delegació espanyola, com si els catalans no fóssim espanyols”. També ha posat com a exemple que, en el mapa del temps, aparegui Europa o els “inexistents Països Catalans” però no el mapa de tota Espanya. De fet, “el substantiu Espanya no existeix a TV3, només existeix l’adjectiu ‘espanyol’ en el sintagma ‘l’Estat espanyol’” ha dit. Finalment, Sierra ha criticat la falta de pluralitat ideològica i de paritat de gènere entre els entrevistats en el programa ‘Preguntes Freqüents’ de TV3.

Volver a ACTUALIDAD