Actualitat

Carrizosa: “Buch coarta el dret de manifestació en funció de si són CDR coaccionant o manifestants pacífics constitucionalistes”

by cscatalunya — 11 març 2020 @ 14:43
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que el seu grup parlamentari proposarà mesures al Govern per evitar l'expansió del coronavirus

Barcelona, dimecres 11 de març de 2020“Buch coarta el dret de manifestació en funció de si són CDR coaccionant o manifestants pacífics constitucionalistes”. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de presentar davant la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, presumptament per prevaricació per no actuar davant els talls continuats a l’Avinguda Meridiana de Barcelona per part dels CDR. Carrizosa ha criticat que Interior no hagi tingut el mateix tracte amb la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) que pretenia tallar els túnels de Vallvidrera o la de JUSAPOL.

El president del grup parlamentari taronja ha denunciat que Buch permet els talls malgrat els informes tècnics desfavorables de la Guàrdia Urbana de Barcelona i, a més, que no es tramiten les denúncies dels Mossos de Esquadra. Carrizosa ha demanat al conseller “que deixi de fer els ulls grossos amb els que coaccionen a veïns, conductors i comerciants; alguns fins i tot recorrent a vegades a la violència” ha dit.

El cap de l’oposició també ha anunciat que el seu grup parlamentari proposarà mesures a les conselleries de Sanitat, Economia i Empresa per evitar l’expansió del coronavirus. Les propostes contemplen, per exemple, demanar una moratòria en el pagament d’impostos de sectors com el turístic o la gratuïtat del telèfon 061 ‘Cat Salut Respon’ perquè “es demana a la gent que es quedi a casa i després se’ls cobra per aquestes trucades”. Ha recordat que la formació liberal ja va demanar fa temps que el 061 no fos de pagament, però la proposta “va ser rebutjada per ERC i JxCat”.

Volver a ACTUALIDAD