Actualitat

Roldán: “És imprescindible que prenguem mesures perquè el sistema sanitari català no col·lapsi”

by cscatalunya — 24 març 2020 @ 17:20
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana a la Generalitat la fabricació de test ràpids i punts de recollida de mostres per aconseguir un diagnòstic precoç de casos de Covid-19

Barcelona, dimarts 24 de març de 2020. “És imprescindible que prenguem mesures perquè el sistema sanitari català no col·lapsi“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, davant l’advertència dels experts de l’arribada de el pic màxim de contagis per Covid-19 en els pròxims dies. Roldán ha assenyalat la importància de “descongestionar hospitals i facilitar la feina al personal sanitari que està cada dia a peu de canó” i demana prendre nota del que estan fent altres comunitats autònomes com Andalusia o Madrid.

La líder taronja ha demanat al Govern de la Generalitat la fabricació de test ràpids i de punts de recollida de mostres per aconseguir un diagnòstic precoç de possibles casos de coronavirus. “Cal autoabastir-se de proves per saber si una persona ha contret o no el virus produint test com està fent Andalucia“, ha explicat i ha remarcat que, d’aquesta manera, s’augmentaria el nombre de proves de les que han d’arribar a Catalunya distribuïdes pel govern central. Roldán ha apuntat que “cal arribar a més població perquè hi ha molta gent que truca al 061 amb símptomes però que en canvi no se’ls hi pot fer la prova“.

La senadora ha recordat que també es poden instar punts de recollida de mostres, on una persona pot apropar-se amb el seu vehicle particular i se li fa el test del Covid-19, i que això “descongestionaria els centres sanitaris i s’alliberaria personal sanitari per tractar els pacients que més atenció necessiten“. Finalment, Roldán ha afegit que espera “que la Generalitat prengui nota” i ha afirmat que “Cs té el compromís de donar suport a la Generalitat en tot el necessari i treballar junts per guanyar-li la batalla al coronavirus“.

Volver a ACTUALIDAD