Actualitat

Carrizosa: “És hora de fer pinya i posar a la gent per davant per fer front a aquesta crisi sanitària”

by cscatalunya — 25 març 2020 @ 16:47
Comparte

El cap de l'oposició a Catalunya tendeix la mà a el Govern i proposa un seguit de mesures en l'àmbit sanitari, econòmic i social per frenar els efectes de la pandèmia de l'Covid-19

Barcelona, dimecres 25 de març de 2020. “És hora de fer pinya i posar a la gent per davant per fer front a aquesta crisi sanitària“. Així ho ha dit el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en la reunió dels grups parlamentaris amb Quim Torra per valorar la situació de la crisi generada pel coronavirus. Carrizosa ha explicat que “necessitem un Govern de la Generalitat que actuï des de la lleialtat” i que, “davant el col·lapse sanitari anunciat per als propers dies, cal prevenir i ajudar els professionals“.

Carrizosa ha estès la mà a la Generalitat i ha proposat una sèrie de mesures en l’àmbit sanitari, econòmic i social per frenar els efectes de l’Covid-19 ja que “el temps juga en la nostra contra i el virus ens porta avantatge“. El cap de l’oposició ha proposat la producció de test ràpids, la petició d’ajuda a la Unitat Militar d’Emergències (UME) en Hospitals i residències de gent gran, “ja que el mateix Torra reconeix la falta de mitjans humans i tècnics“, més hotels medicalitzats, la gratuïtat de el telèfon 012 i més material de protecció per a personal sanitari i Mossos d’Esquadra.

En matèria econòmica, Carrizosa ha puntualitzat que “la prioritat és salvar vides, i el segon és salvar llocs de treball” i ha explicat que “els autònoms no poden aguantar sense vendes mentre se’ls acumulen els costos fixos i la burocràcia“. Per això proposa que la Generalitat bonifiqui el tram autonòmic de l’IRPF i que es doni cobertura a la quota d’autònoms durant la crisi. També ha remarcat que “ja estan trigant uns nous pressupostos unitaris de crisi” perquè els presentats pel Govern “han quedat antiquats“. “Demanem a la Generalitat que ens presenti uns comptes nous perquè els hi puguem donar suport“, ha sentenciat.

Finalment, en matèria social Carrizosa ha demanat “no oblidar els col·lectius més vulnerables” i ha proposat “un protocol específic de prevenció de riscos laborals en supermercats“, per protegir treballadors i clients, actuar en residències per evitar el tancament de centres per falta de personal i no oblidar a les dones que pateixen violència masclista, situació que es pot agreujar durant el confinament, entre altres mesures.

Volver a ACTUALIDAD