Actualitat

Cano: “Necessitem uns nous pressupostos que alliberin recursos per destinar-los contra els efectes de la pandèmia”

by cscatalunya — 6 abril 2020 @ 17:29
Comparte

El diputat de Cs estén la mà al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per a reconsiderar els comptes de 2020 "i que aquesta crisi no l'acabin pagant els de sempre"

Barcelona, dilluns 6 d’abril de 2020. “Necessitem uns nous pressupostos que alliberin recursos per destinar-los contra els efectes de la pandèmia“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, José María Cano, durant la compareixença de el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, durant la comissió d’Economia i Hisenda. Cano ha demanat “eliminar totes les despeses supèrflues i el malbaratament” en el projecte de pressupostos de 2020 de la Generalitat “per destinar-los a la crisi sanitària i a les famílies i els autònoms que se senten indefensos“.

Cano ha recordat que Cs estén la mà a el Govern per reconsiderar els comptes de la Generalitat “i que aquesta crisi no l’acabin pagant els de sempre“. “No és lògic defensar uns pressupostos amb una pujada del 15% en alts càrrecs, que es creïn nous impostos o pugin l’IRPF i successions d’aquells que es puguin veure afectats per un ERO o per un ERTO“, ha explicat i ha afegit que el Govern “ha de ser conscient de la situació que estem vivint i és imprescindible que es preocupi i ocupi del que realment importa en aquests moments“. “Ja vam advertir que aquests pressupostos eren paper mullat perquè no eren realistes i les previsions que contenien eren dubtoses“, ha sentenciat.

El diputat taronja ha recordat que “al llarg d’aquests anys la classe mitjana i treballadora és la que més impostos ha pagat de tot Espanya i també les empreses catalanes” i ha afirmat que “ara necessiten que se’ls compensi tot l’esforç“. Al seu torn, ha argumentat “que és imprescindible crear un fons especial d’ajuda per a autònoms i pimes” perquè les ajudes anunciades “encara no han arribat ni sabem en quines condicions arribaran“. “El millor missatge que li podem llançar a la ciutadania és que estem treballant tots junts amb un únic objectiu i que d’aquesta manera ens en sortirem“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD