Actualitat

Inés Arrimadas i Lorena Roldán traslladen propostes a Pimec “per no deixar a la cuneta a tres milions de persones”

by cscatalunya — 7 abril 2020 @ 20:40
Comparte

Ciutadans insisteix en "suspendre el pagament de quotes i liquidació trimestral d'impostos a autònoms i pimes, una tarifa plana per reobrir negocis i que es redueixi la burocràcia"

Barcelona, dimarts 7 d’abril de 2020.- La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, i la líder de la formació taronja a Catalunya, Lorena Roldán, han mantingut aquest matí una trobada telemàtica amb representants de Pimec (Micro, petita i Mitjana empresa de Catalunya), en la qual han compartit la preocupació per la difícil situació que travessen els autònoms i les pimes en mig de la crisi del Covid-19, així com la “urgència de posar en marxa propostes per no deixar a la cuneta a un col·lectiu de més de tres milions de persones a tot Espanya”.

En aquest sentit, Arrimadas i Roldán han desglossat algunes de les mesures taronges com són la suspensió a autònoms i pimes del pagament de quotes i de les liquidacions trimestrals d’impostos o una tarifa plana durant un any pels negocis que es tornin a obrir, a més d’una reducció de la burocràcia. Les representants de Cs també han traslladat a Pimec algunes de les “propostes que Ciutadans ha plantejat en les recents setmanes al Govern d’Espanya i que està a temps d’incorporar, com l’accés a la prestació extraordinària a autònoms que hagin vist caure els seus ingressos almenys un 30%”.

“Com a responsables públics, tenim el deure de retornar als treballadors, als autònoms i a les pimes tot l’esforç i sacrifici que han fet durant els darrers anys, ja que han treballat molt dur per aixecar i mantenir els seus negocis” han assegurat les representants de Cs. Per Arrimadas i Roldán “és inconcebible que els autònoms hagin hagut de pagar la quota de març”malgrat haver patit una dràstica caiguda dels ingressos amb motiu de la crisi econòmica del Covid-19, “és d’una tremenda injustícia i no es pot tolerar”.

De cara a les empreses, Cs insisteix ampliar la moratòria fiscal a les cotitzacions a la Seguretat Social, eliminar la limitació dels ERTOs a l’Estat d’Alarma i en una prestació per a les empreses que els permeti cobrir el salari de cada treballador. Finalment, Arrimadas i Roldán també han recordat als representants de Pimec que “el Govern català hauria de donar cobertura a la quota dels autònoms mentre duri l’estat d’alarma”, una mesura que ja s’està duent a terme allà on Cs governa, com a la Comunitat de Madrid. “No és lògic que hagin de seguir pagant en aquests moments d’extrema dificultat ni que s’exigeixi un nivell de sacrifici a les famílies de Catalunya”, han postil·lat.

Volver a ACTUALIDAD