Actualitat

Martín Blanco a Budó: “Els ciutadans no entenen que es menyspreï cap tipus d’ajuda com han fet amb les forces armades”

by cscatalunya — 7 abril 2020 @ 17:59
Comparte

El diputat de Cs demana a la Generalitat "no deixar ningú enrere" durant la crisi i insisteix en "la necessitat de coordinació entre el govern d'Espanya i la resta de CCAA"

Barcelona, dimarts 7 d’abril de 2020. “Els ciutadans no entenen que es menyspreï cap tipus d’ajuda durant aquesta crisi com han fet amb les forces armades“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, durant la compareixença de la consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, a la Comissió d’Afers Institucionals. Martín Blanco ha afirmat que “no és el moment de fer petita política ni crear mal ambient” i ha recordat, respecte a la intervenció de l’exèrcit durant la crisi del covid-19 que “estan demostrant el seu compromís i eficiència en la lluita contra el coronavirus, portant tones de menjar a residències, desinfectant espais i construint hospitals a tot Espanya“.

El diputat de Cs ha demanat a la Generalitat “no deixar ningú enrere” durant la crisi sanitària “independentment de la seva edat o antecedents clínics” i per això ha insistit en “la necessitat de coordinació entre el govern d’Espanya i la resta de CCAA” per transferir el material sanitari entre comunitats “o fins i tot traslladar pacients a comunitats on el seu sistema sanitari estigui menys saturat“. A el mateix temps, Martín Blanco ha assenyalat que Budó “ha estat l’única veu al Govern que ha mostrat disposició a replantejar els pressupostos ultimats abans de l’esclat de la crisi” i per això li ha recordat que “Cs considera que l’escenari exigeix un replantejament profund dels comptes per adaptar-los a les noves circumstàncies “.

Martín Blanco també ha recordat “la voluntat de Cs de col·laborar amb els diferents governs, també el de la Generalitat, per superar aquesta crisi” i ha reiterat que el partit liberal “té la mà estesa per actuar de la manera més coordinada i amb el major suport social possible“. “Els ciutadans no entendrien que entréssim en discussions partidistes“, ha remarcat, i ha finalitzat afegint que “la situació imposa unitat i alçada de mirades i no és el moment de fer polèmiques supèrflues“.

Volver a ACTUALIDAD