Actualitat

Soler a Vergés: “Evitem imatges de la vergonya com a Sant Andreu de la Barca desmuntant un hospital de campanya”

by cscatalunya — 8 abril 2020 @ 20:44
Comparte

El diputat de Cs demana uns nous pressupostos "per reconstruir el sistema sanitari" català i que s'eliminin les despeses supèrflues

Barcelona, dimecres 8 d’abril de 2020. “Evitem imatges de la vergonya com a Sant Andreu de la Barca desmuntant un hospital de campanya“. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Jorge Soler, a la Consellera de Salut, Alba Vergés, durant la Comissió de Salut. Soler ha demanat a la consellera “que tinguin la mà estesa del Govern a qualsevol ajuda” per evitar imatges com les de Sant Andreu de la Barca, on s’ha desmuntat un hospital de campanya, o Sabadell.

Us demanem la màxima coordinació quan sigui necessària“, ha assenyalat el diputat, i ha demanat que es tinguin en compte a les forces armades per desinfectar espais o “si hi ha un pic inassumible de pacients, abans de prendre decisions clíniques molt greus, que es compti amb altres comunitats autònomes per enviar pacients“. Soler també ha lamentat “imatges com la de treballadors sanitaris protegint-se amb bosses d’escombraries, el desproveïment de medicaments, la manca d’atenció psicològica als treballadors o l’alta taxa de personal sanitari infectat” pel covid-19.

A el mateix temps, Soler li ha demanat a Vergés uns nous pressupostos de la Generalitat “per reconstruir el sistema sanitari” català i que això “sigui una prioritat“. “Cal eliminar les despeses supèrflues, no és el moment de pujar el sou als alts càrrecs“, ha assenyalat, i ha apuntat que “des Cs seguim amb la mà estesa per a qualsevol cosa que serveixi d’ajuda” davant la crisi del coronavirus.

Volver a ACTUALIDAD